Bakondi: gyakran hamis útlevéllel próbálkoznak a határon a migránsok

Bakondi: gyakran hamis útlevéllel próbálkoznak a határon a migránsok

Gyakran próbálkoznak hamis útlevéllel átjutni a magyar határon a migránsok – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója péntek este az M1 aktuális csatornán.

Képtalálatok a következőre: false passport

Hírdetés

Illusztráció – fakepassport.info

Bakondi Györgyöt azzal kapcsolatban kérdezték, hogy Görögországban rendőröket is érintő nyomozás indult egy kiterjedt útlevélbotrányban.
   
A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója azt mondta, gyakori az útlevél-, és vízumhamisítás, a beléptető bélyegzők hamisítása, az okmányokban a fényképcsere, valamint a “személycsere” is. Ez utóbbi azt jelenti, hogy az útlevél tulajdonosára hasonlító ember próbál meg bejutni az okmánnyal az országba.
   
Bakondi György arról is beszélt, az új olasz kormány fokról-fokra enyhített a korábbi szigorú bevándorlási szabályokon és most “kvázi az eltörlésére készülnek”. Hozzátette: ma már meglehetős korlátlansággal érkezhetnek a több száz fős migránscsoportokat szállító civil szervezetek hajói az olasz kikötőkbe.
   
Közölte, jelenleg a balkáni a fő migrációs útvonal, ugyanakkor ha nem történik változás Líbiában, és az ott tartózkodó több százezres tömeg akadálytalanul el tud indulni, akkor elkezdődhet egy intenzívebb növekedés az olasz szakaszon is.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »