Berényi József: Itt lenne az ideje, hogy az Európai Néppárt felébredjen

Berényi József: Itt lenne az ideje, hogy az Európai Néppárt felébredjen

Az Európai Parlament jogi szakbizottsága úgy döntött, beperli az Európai Bizottságot a Magyarországnak járó uniós források felszabadítása miatt. Mi van az ügy hátterében? Berényi Józsefet, a Magyar Szövetség európai parlamenti listavezetőjét kérdeztük.

A kialakult helyzetet Berényi úgy értékelte,

az Európai Néppárt tudatosíthatná, hogy ne üljön fel a progresszív-liberális világ provokációinak, mert a pártcsalád két vezető személyisége: az Európai Bizottság és az Európai Parlament elnöke került egymással szembe”.

Az EPP bukaresti kongresszusán újrajelölt Ursula von der Leyen által vezetett Bizottság döntött úgy, hogy felszabadítja a Magyarországnak járó uniós forrásokat, ugyanakkor a szintén néppárti Roberta Metsola került az Európai Parlament elnökeként abba a helyzetbe, hogy a döntést felülbírálja és bíróságon keresztül állítsa le – emlékeztetett Berényi.

Folytatódik a boszorkányüldözés Magyarország ellen

Hírdetés

A Magyar Szövetség listavezetője hozzátette, „amíg a beadvány nem kerül az Európai Bíróság elé, a Magyarországnak megítélt forrásokat továbbra is folyósítani fogják, azok felfüggesztéséről az EB hozhat döntést”.

Ami zajlik, egy nagyon csúnya politikai játszma a progresszív-liberális erők részéről, és itt lenne az ideje, hogy a Néppárt felébredjen, átértékelje a helyzetet, mert a kialakult szituációból a pártcsalád nyilvánvalóan nem jöhet ki jól”

– szögezte le Berényi József.

Arról sem szabad megfeledkezni, a történtek arra utalnak, hogy folytatódik a politikai indíttatású boszorkányüldözés Magyarországgal szemben”

– hangsúlyozta a Magyar Szövetség európai listavezetője, hozzátéve „ez a folyamat egy újabb szakaszához érkezett azáltal, hogy már az Európai Unió legfontosabb intézményei is vitába keveredhetnek egymással”.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »