Susko: Zökkenőmentesen zajlik a Speciális Ügyészség megszüntetése

Susko: Zökkenőmentesen zajlik a Speciális Ügyészség megszüntetése

Fennakadások nélkül zajlik a Speciális Ügyészség (ÚŠP) megszüntetése – szögezte Boris Susko (Smer-SD) igazságügyi miniszter a kormány szerdai ülését követően. Az ügyészség március 20-ával szűnik meg.

Susko kijelentette, Maroš Žilinka főügyész garantálta számukra, hogy a folyamat simán megy végbe, már munkacsoportokat is létrehoztak. A miniszter nem zárta ki, hogy szervezeti változtatások is lesznek az ügyészek átköltöztetése kapcsán, ugyanakkor ez a főügyész hatásköre.

A Legfőbb Ügyészség (GP) szerdán ismételten leszögezte, hogy az ÚŠP megszüntetésével is minden ügyészségi feladatkört ellátnak.

Hírdetés

mondta a TASR-nek Zuzana Drobová, a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

Hozzátette, a főügyész már közölte, hogy a nyilvánosság is tájékoztatva lesz az átfogó intézkedésekről, és érvényes az a korábbi kijelentés is, hogy a Speciális Ügyészség folyamatban levő ügyeit az ottani ügyészek viszik tovább, ha ennek nem lesznek egyéb objektív akadályai, például befejezik a munkaviszonyukat. Ugyanez érvényes azokra az ügyekre, amelyekben lezárult a nyomozás, és az ÚŠP megkapta a vádemelési javaslatot, vagy más határozatot.

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »