A német védelmi miniszter jóváhagyta segélyek ledobását a Gázai övezetben

A német védelmi miniszter jóváhagyta segélyek ledobását a Gázai övezetben

A német védelmi miniszter jóváhagyta segélyek ledobását a Gázai övezetben Mészáros Richárd2024. 03. 13., sze – 20:27

Boris Pistorius német védelmi miniszter szerdán engedélyezte a légierőnek a Gázai övezetbe szánt sürgősségi segélyszállítmány eljuttatását – közölte a dpa helyi hírügynökség.

A hadsereg közlése szerint már folynak a szállításhoz szükséges előkészületek, és a segélyt a jelenleg Franciaországban állomásozó C–130-as katonai szállítórepülőgépekkel juttatják majd el a rászorulóknak. Katonai beszámolókra hivatkozva a helyi sajtó arról írt, hogy a segélyszállítás akár már a hétvégén megindulhat.

Hírdetés

A Jordánia kezdeményezésére szervezett műveletben Németország mellett Franciaország és az Egyesült Államok is részt vesz.

Az ENSZ szerint amennyiben a Gázai övezetben élő mintegy 2,2 millió ember nem kap sürgősen humanitárius segélyt, éhínség fogja sújtani az ostromlott övezetben élőket.

A Hamász és más militáns csoportok tavaly október 7-én meglepetésszerű támadást hajtottak végre Izrael ellen, körülbelül 1200 embert megöltek és mintegy háromezret megsebesítettek, továbbá legalább 240 embert elraboltak, akik közül többeket novemberben szabadon engedtek. Izrael válaszul rakétatámadásokat indított a Gázai övezet felé és megfogadta, hogy megsemmisíti a Hamász terrorszervezetet.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »