Nem árt vigyázni, mégsem szűnt meg a drágább budapesti diákbérlet

Nem árt vigyázni, mégsem szűnt meg a drágább budapesti diákbérlet

A BKK a külföldi diákokra hivatkozva mégsem szüntette meg a korábbi, drágább diákbérletet.

A március elsejétől évényes fővárosi közösségi közlekedési tarifareformmnal együtt a korábbi 3450 forintos budapesti diákbérletet elvileg megszüntették, mert nem versenyképes a 945 forintos Pest megyei vármegyebérlettel. Az Index azonban észrevette, hogy a korábbi, drágább diákbérlet sem került ki a BKK kínálatából, így aki megszokásból vásárol, az akár havi 2505 forintot is veszíthet ezen.

Hírdetés

A BKK a portálnak azzal indokolta a diákbérlet fenntartását, hogy miközben a fővárosban is érvényes 945 forintos kedvezményes Pest megyei bérleteket csupán érvényes magyar diákigazolvánnyal rendelkező diákok használhatják, a külföldön kibocsátott diákigazolvánnyal rendelkező diákok (az EU-, illetve az EGT-tagállamokból, valamint Svájcból) csak teljes árú vármegye- és országbérletet vásárolhatnak, így nekik a BKK megtartja a budapesti diákbérleteket.

A közoktatásban és a felsőoktatásban tanulók havi Budapest-bérlete 3450 forintért továbbra is megvásárolható, így nem mindegy, hogy a vevők melyik gombra nyomnak a jegy- és a bérletkiadó automatán vagy a Budapest GO menüjében.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »