Ukrán katonai hírszerzés: drónokkal csapást mértek egy oroszországi olajfinomítóra

Ukrán katonai hírszerzés: drónokkal csapást mértek egy oroszországi olajfinomítóra

Ukrán katonai hírszerzés: drónokkal csapást mértek egy oroszországi olajfinomítóra Mészáros Richárd2024. 03. 13., sze – 20:34

Az ukrán katonai hírszerzés drónjai csapást mértek szerdán az Oroszország rosztovi régiójában található Novosahtyinszk olajfinomítójára, a gyár működését leállították – közölte az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főcsoportfőnöksége.

A katonai hírszerzés kiemelte, hogy Oroszország katonai célokra használja ezt a létesítményt.

Hírdetés

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) közölte: dróncsapásokat mértek három másik oroszországi olajfinomító üzemre: Rjazanban, a Nyizsnyij Novgorod környékén lévő Ksztovóban és a Leningrádi területen található Kirisiben. A finomítók elleni támadások a titkosszolgálat által indított különleges hadműveletek sorozatába illeszkednek. „Szisztematikusan valósítunk meg egy részletes stratégiát az Oroszországi Föderáció gazdasági potenciáljának csökkentésére. Feladatunk, hogy megfosszuk az ellenséget az erőforrásoktól, és csökkentsük az olajból származó bevételét, valamint akadályozzuk az üzemanyag-utánpótlást, amelyet az agresszor ország közvetlenül a háborúba irányít ukrán állampolgárok legyilkolására” – írta az SZBU. Hozzátette, hogy más alakulatokkal közösen hajtottak végre dróntámadást az orosz légierő buturlinovkai légibázisa és egy voronyezsi katonai repülőtér ellen.

Az Ukrajna oldalán harcoló, orosz állampolgárságú önkéntesekből álló három alakulat, az Oroszország Szabadsága légió, a Szibériai Zászlóalj és az Oroszországi Önkéntes Hadtest szerdán a Telegram közösségi oldalon közös nyilatkozatot tettek közzé, amelyben bejelentették, hogy megtámadják az orosz katonai állásokat az ukrán határ közelében fekvő Belgorod és Kurszk városokban, és felszólították a helyi lakosokat, hogy távozzanak a térségből.

Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka a Telegramon beszámolt arról, hogy látogatást tett a keleti országrészben lévő frontvonal olyan pontjain, amelyeknél fennáll a veszélye annak, hogy az orosz erők áttörhetnek az ukrán védelmi vonalakon. A főparancsnok pontosan nem nevezte meg látogatása helyszíneit. Tájékoztatása szerint az orosz csapatok aktív támadóműveleteket folytatnak Donyeck megyében Terni, Ivanyivszke, Berdicsi és Tonenyke, valamint a zaporizzsjai régióban lévő Verbove és Robotine településeknél.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »