Változásokat sürget a Magyar Lapkiadók Egyesülete

Tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE), negyedszer választották elnöknek Kovács Tibort. A szervezet több területen is közös szakmai fellépést szorgalmaz.

Az MLE szerint a következő időszak további fontos és kiemelt feladata lesz, hogy a minőségi lapterjesztés fenntarthatósága érdekében közös lépéseket tegyenek az érintett felek, a minőségi kézbesítés, a rugalmas, megbízható és kiszámítható terjesztési szolgáltatás biztosítása érdekében. A tagvállalatok körében végzett felmérés alapján a kiadói értékláncban a terjesztés területén van a legnagyobb bizonytalanság, a terjesztési környezet jövőjét illetően, mely kapcsán szükséges az ágazati érdekképviselet.

Hírdetés

A közgyűlésen szintén szó esett arról a tendenciáról, miszerint az utóbbi időben feltűnően nehezebb a dolguk azoknak az újságíróknak, akik be akarnak számolni a közérdeklődésre számot tartó eseményekről. Az MLE szerint jelentősen romlott a közintézmények, közszereplők válaszadási hajlandósága, a nyilvános rendezvények látogathatósága, és megnőtt az újságírók iránt indított eljárások száma. A szervezet a 2018-as országgyűlési választásokra készülve, a médiaszereplők számára irányelveket bocsátott ki, mellyel támogatja a felelős, etikus és elszámoltatható újságírási normák betartását.

Kovács Tiborral készült interjúnkat alább meghallgathatják.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »