Erik Tomáš: A Hlas-SD-t illeti a házelnöki szék

Erik Tomáš: A Hlas-SD-t illeti a házelnöki szék

Ha a parlament elnökét nem a Hlas-SD adja, akkor azt a párt az érvényes koalíciós megállapodás megsértésének tekinti – mondta Erik Tomáš munkaügyi miniszter, a Hlas-SD elnökhelyettese a TA3 V politike című vitaműsorában. Vitapartnere, Branislav Gröhling szerint a koalíció fő feladata, hogy „eltakarítsa” a kormányzó SNS párt vezetőjét, Andrej Dankót az útból.

A koalíciós szerződés szerint a parlament elnöki posztja a Hlas-SD-hez tartozik, és az elnökválasztás nem változtatta meg az arányokat a parlamentben – állítja Tomáš, hozzátéve:

  „Felszólítom a koalíciós partnereket, hogy ha bizalom van közöttünk, akkor tartsuk magunkat a koalíciós megállapodáshoz és a kormány programnyilatkozatához.”

Hírdetés

Danko megértette, hogy nem fogják beválasztani az Európai Parlamentbe, ezért blokkolta a házelnök megválasztását – véli Gröhling. „Támogatni fogjuk Danko urat, ha minden ülésnap kezdete előtt fújni fog a parlamentben” – jegyezte meg. Gröhling azt is kifogásolta, hogy Pellegrini a parlamentből az elnöki palotába menekült, míg Richard Raši a minisztériumból a parlamentbe szökne.

Tomáš megerősítette, hogy az ő neve a jelöltek között szerepel. A választást június 1-jén, a párt kongresszusán tartják majd. Véleménye szerint Peter Pellegrininek kulcsszerepe kell, hogy legyen a döntésben.

Teraz.sk nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »