Vitális-bombájával és Trusa mesterhármasával verte a DAC a Slovant

Vitális-bombájával és Trusa mesterhármasával verte a DAC a Slovant

A felsőházi rájátszás hetedik fordulójának slágermérkőzését Dunaszerdahelyen rendezték, ahol a bajnok Slovan vendégeskedett. A dunaszerdahelyi sárga-kékeknek égető szüksége volt a három pontra, ugyanis a Zsolna és Nagyszombat a találkozó előtt öt pontra meglépett a dunaszerdahelyi együttestől.

Xisco Muñoz ezúttal sem változtatott a megszokott összeállításán és a magyar játékosok közül Vitális és Csinger is ott volt a Slovan elleni kezdőben. A vendégek kezdőjében két korább dunaszerdahelyi futballista a kezdőbe került, a panamai Cesar Blackman, valamint a görög Spyros Risvanis személyében.

A dunaszerdahelyi sárga-kékek aktívan kezdtek, már 23 másodperc után lövéssel próbálkoztak Herc révén, akinek a lökete nem talált kaput, majd egy perccel később Vitális próbálkozása szállt a kapu fölé. A pozsonyiak az ötödik percben kerültek először helyzetbe, Weiss próbálkozását Popović fogta, majd Barseghyan lövése a kapufáról pattan kifelé nagy szerencsénkre. A kilencedik percben az eddigi legveszélyebb hazai gólszerzési lehetőség maradt ki, egy pontrúgás után Herc adta középre a labdát, amit Brunetti küldött kapura, de Trnovský ezt még hárítani tudta.

Hírdetés

Kétgólos hátrányban a pozsonyiak védelme teljesen megzavarodott, amit a hazaiak ki is használtak. A 27. percben a DAC előnye háromra nőtt, miután Matej Trusa kapott labdát a jobb szélen, a sárga-kékek támadója pedig tolt rajta egyet és a Slovan hálójába bombázott. A folytatásban is a DAC tett többet a győzelemért, a közönség hajszolta az újabb gólba a sárga-kékeket fergetes hangulattal.

Szünetről visszatérve a pozsonyiak hármat is változtattak, de a DAC továbbra is gólveszélyesebben futballozott. A találkozó 54. percében Andzouana növelhette volna csapata góljainak számát, de a sárga-kékek csapatkapitány a kapu mellé lőtt. Két perccel később ismét zörrent a Slovan hálója, Mendez beadását Trusa pofozta a hálóba mesterhármast szerezve.

Pár perccel később pedig egy büntetőt is befújtak a pozsonyiaknak, amit Barseghyan gólra váltott. A 84. percben egy újabb góllal egy megnyertnek hitt mérkőzést tett szorossá a pozsonyi együttes Tolić révén. Elképesztő hajrát hozott a találkozó, egy perccel a vége előtt a DAC másik magyar játékosa Damir Redzić is betalált, megszerezve első gólját sárga-kékben.

A hajrában az eredmény nem változott a DAC a szezonban másodszor is legyőzte hazai pályán a Slovant és továbbra is versenyben a dobogós helyékért a csallóközi együttes. A DAC maradt a negyedik helyen, hátrányuk két pont a Nagyszombat és a Zsolna mögött.                                                                             


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »