Gyümölcsös finomság: Hercegnő szelet

Gyümölcsös finomság: Hercegnő szelet

Hamarosan beindul a friss, hazai gyümölcsök szezonja. Nincs is annál jobb, mint amikor egyenesen a bokorról vagy a fáról eszünk, és néha még a süteményre is jut belőle. Azonban a szezonon kívül sem kell lemondanunk a gyümölcsös ízekről.

Hercegnő szelet (30×35 cm)

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, egy 30×35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tojásfehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a porcukrot és a tojássárgájákat. Az epres pudingport összekeverjük a sütőporral, majd óvatosan a tojáshabba forgatjuk.

15-20 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Teljesen kihűtjük. A krémhez először megfőzzük a vaniliás pudingot, majd kihűtjük. A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Lassú fokozaton, nehogy kicsapódjon, simára keverjük.

Hírdetés

Az eperkonzervet lecsöpögtetjük, de a levét tegyük félre egy tálba, mert még szükségünk lesz rá. Az eperszemeket egy botmixer segítségével pürésítjük.

Összeállítás:

Az epres piskótát kettévágjuk, mindkettőt megkenjük az eperpéppel. A krémet 3 részre osztjuk. Az alsó lapra rákenjük a krém 1/3-át. Erre ráhelyezzük a másik lapot. Ismét 1/3 krém következik. A babapiskótákat belemártjuk a kompótlébe (úgy, mintha tiramisut készítenénk), sorban ráhelyezzük a krémre, majd az utolsó harmad krém következik. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk, másnap csokireszelékkel díszítjük és szeleteljük.

Tipp:

Mielőtt összeállítanánk a süteményt, az epres piskótalapokról érdemes lehúzni a legfelül lévő vékony hártyát, így elkerülhetjük, hogy rétegekre váljon a kész süti.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »