Elkészült a kassai futballaréna és megkapta a szükséges engedélyeket – Képekkel

Elkészült a kassai futballaréna és megkapta a szükséges engedélyeket – Képekkel

A kassai futballaréna (KFA) megkezdheti működését. Jóváhagyták ugyanis számára a szükséges engedélyeket. Kassa városa néhány nappal ezelőtt tájékoztatott arról. hogy már a birtokában van az erről szóló kolaudációs határozat.

Marcel Gibóda, Kassa alpolgármestere, aki egyben a KFA igazgatótanácsának elnöke is elmondta, hogy az építkezés első üteme 17 millió euróba került, a másodikhoz további 7,2 millió euróra volt szükség. Összesen tehát több mint 24 millió euróba került az új futballaréma. Ebből nyolcmillió euró érkezett két tételben állami támogatásként, a többit Kassa város pénzügyi forrásai jelentették.

Hírdetés

Gibóda szerint az első négymillió euró a KFA számára a Szlovák Labdarúgó Szövetség szlovákiai stadionok építésére illetve rekonstrukciójára vonatkozó programjából származott. A többit a város fizette, a szlovák pénzügyminisztérium kamatmentes hitelének köszönhetően.

A stadion befogadóképessége 12 555 fő, ahol jövőre az UEFA 21-éven aluliak Európa-bajnokságát üdvözölhetik.  Az aréna UEFA 4-es kategória besorolású. A további tervek részeként a közelben hamarosan edzőpályák és egyéb kiszolgáló épületegyütteseket is emelnek. Végeredményben kilenc büfé és három bár is a szurkolók rendelkezésére fog állni.

A klub célja, hogy attraktív, jó játékkal szórakoztassa a szurkolókat.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »