A kalifátus a megoldás, skandálták muszlim tüntetők Hamburgban

A kalifátus a megoldás, skandálták muszlim tüntetők Hamburgban

Mintegy 1100 fiatal muzulmán tüntetett szombat délután Hamburgban, hogy követelje egy iszlám diktatúra létrehozását Németországban egy úgynevezett kalifátus formájában.

„A megoldás a kalifátus” és az „Allahu akbar (Isten nagy)” felkiáltásokat kiabálták a résztvevők, akiket nagyszámú rendőri erő felügyelt.

Hírdetés

A felszólalók „olcsó hazugságokkal” és „gyáva tudósításokkal” vádolták a politikusokat és a médiát a Gázai övezetben zajló konfliktusról. Sokan német újság vörössel összefirkált példányait vitték magukkal plakátként.

A Hamburger Abendblatt szerint a 25 éves fiatalember a hamburgi egyetemen tanul a tanári szakon. Az interneten iszlám influenszerként tevékenykedik – olyan személy, aki befolyásolja a közösségi médiában az őt követő emberek hozzáállását és véleményét.

A kalifátus olyan államforma, amelyben a világi és vallási vezetés a kalifa személyében egyesül, aki a muszlim hit alapítójának képviselője. Az állam és a vallás nincs szétválasztva, mint a nyugati típusú demokráciákban. Aki a kalifátus létrehozására szólít fel, az a demokrácia és az alkotmány ellen cselekszik – emlékeztetett a német média.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »