Találkozó a felsőszeli barátságfánál

Az egyik legszebb őszi hónap az október, nemcsak a gyönyörű színkavalkád miatt, de az idősekről való megemlékezés okán is. Felsőszeliben már ötödik éve pompázik a Csemadok-parkban az a ginkófa, melyet a helyi mozgáskorlátozottak szervezete ültetett az idősek tiszteletére.

A kiültetés célja a park gazdagabbá tétele mellett mindenképpen egy olyan hely kialakítása volt, mely az idősek és családjaik találkozóhelye lenne.

Neszméri Katalin, a mozgáskorlátozottak felsőszeli alapszervezetének elnöke köszöntőjében örömmel nyugtázta, hogy a barátságot jelképező ginkófa szépen fejlődik, és már az ötödik emlékszalagot köthette fel rá.

Hírdetés

Az ünnepséget a Rozmaring éneklőcsoport dalcsokra tette meghittebbé. A klubtagok és a többi támogató szintén bekapcsolódott a közös éneklésbe. A barátság és az együttműködés erősítése jeleként A csitári hegyek alatt… kezdetű népdalt énekelték el.

A találkozó a nyugdíjasok klubjában folytatódott frissítővel és az asszonyok sütéstudományának prezentálásával. Az ősz gyümölcseivel és a süteményekkel megrakott asztalok szinte csalogatták a vendégeket. A délután vidám társalgással és nótázással telt.

A jelenlevők ismét tudatosíthatták, hogy napjainkban is lehet hagyományokat kialakítani, melyeknek a múltban és a jelenben is a közösségépítés, a társasági élet színesebbé tétele a célja.

Árnyékáért becsüljük a vén fát, a tapasztalt idősebb generációt pedig a tudásáért, szorgalmas keze munkájáért – fogalmazták meg többen.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »