Pártot alapítanának az elégedetlen gazdák, szeptembertől gyűjtik az aláírásokat

Pártot alapítanának az elégedetlen gazdák, szeptembertől gyűjtik az aláírásokat

A tüntetéseket szervező, elégedetlen gazdák szeptembertől aláírásokat gyűjtenek egy új, Elegünk van! (Máme toho dosť!) nevű párt bejegyzéséhez. Az új politikai formáció a mezőgazdaságot sújtó problémákra, a környezetvédelemre és a korrupcióellenes küzdelemre helyezné a hangsúlyt. Erről Király Zsolt, a Mezőgazdászok Kezdeményezésének szóvivője tájékoztatott pénteken.

„Nyitottak vagyunk az együttműködésre minden olyan kezdeményezéssel, amely az utóbbi időben ellenállást tanúsított a Szlovákiában uralkodó rendszerrel szemben. A terveinkről és a jövőbeni lépéseinkről szeptember elején fogunk nyilatkozni egy önálló sajtótájékoztató keretében” – jelentette ki pénteken Jaroslav Jánoš, az alakulófélben lévő párt előkészítő bizottságának egyik tagja. A másik két tag František Oravec és Patrik Magdoško.

Hírdetés

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szerint a tervezett pártalapítás is bizonyítja, hogy a gazdatüntetések valódi célja az volt, hogy a képviselőik beléphessenek a politikába. „A tárca tiszteletben tartja minden szlovák állampolgár jogát ahhoz, hogy aktív szerepet vállaljon a politikában, de határozottan elutasítja, hogy személyes politikai célokra használják ki a polgári megmozdulásokat” – áll abban az állásfoglalásban, amelyet augusztus elején tett közzé a minisztérium a pártalapításról szóló hírekre reagálva.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »