Jövőre 850 millió forinttal több jut a nevelőszülői hálózatra

Jövőre 850 millió forinttal több jut a nevelőszülői hálózatra

A nevelőszülő hálózat bővítésére a következő évben 850 millió forinttal több jut a pénteken elfogadott költségvetés szerint.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a Békés megyei Doboz melletti Szanazug üdülőtelepen elmondta, hogy ősszel országos kampányt indítanak, amelyben fel kívánják hívni a figyelmet arra, hogy a nevelőszülői hivatás több mint foglalkozás, és várják azokat, akik úgy érzik, hogy szeretnék ezt a jószolgálati társadalmi szerepet betölteni.

Az immár 22. alkalommal megrendezett Ágota Tábor megnyitóján az államtitikár azt mondta, hogy a kormány nagyon fontosnak tartja a nevelőszülői hálózat működését és erősítését, amely megteremti a családi élet melegét azoknak a gyermekeknek is, akiknek ez nem adatott meg.

Hírdetés

Azt is mondta, hogy napjainkban ebben az ellátó rendszerben

mintegy 21 ezer kiskorú és 2500 nagykorú fiatal nevelkedik. Az Ágota Táborban tíz napon keresztül csaknem 400 gyermek táborozik az üdülőtelepen, akik az ország minden területéről érkeztek.

A szervezők kulturális, sport és szórakoztató programokkal, például Ki mit tud?, kézműves foglalkozás, foci, tollas, asztalitenisz várják a gyermekeket, de lesz szépségverseny, roma est és számos más kikapcsolódást jelentő rendezvény is.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »