Ilyen volt az idei Karácsonyi Kavalkád Szentegyházán

Ilyen volt az idei Karácsonyi Kavalkád Szentegyházán

Százak érzik sajátjuknak Szentegyházán az advent harmadik vasárnapjára honosodott, immár hatodik Karácsonyi Kavalkádot. Egész délután tele volt a piactér, és egymást váltották a színpadon a helyi fellépő csoportok. Az idei rendezvény különleges lelki élménye volt, hogy az Élő Betlehem szereplőinek megjelenítését fogyatékkal élők vállalták.

Kép: Kányádi Mónika Linda

A szentegyházi Szent Gellért Alapítvány, a helyi önkormányzat és a helyi Ifjúsági Fórum (SZIF) ünnepre hangoló rendezvényéről egy valami hiányzott csupán, a hó. De ezt senki nem bánta, a ragyogó napsütés, a kellemes fás melegedők, a helyi termékek és kézműves vásári kínálat, a művészsátor, a gyermekprogramok és az együttlét öröme nyitástól angyaljárás utánig ott tartotta az örömvasárnapot ülőket a szentkeresztbányai piactéren.

A Megváltó születésére hangoló programsorozatra és résztvevőire Farkas László szentkeresztbányai plébános kért áldást, valamint az együttműködő szervezetek vezetői mondtak köszöntőt, Molnár Tibor polgármester, György Attila a Szent Gellért Alapítvány vezetője, illetve Tókos Attila, a Szentegyházi Ifjúsági Fórum elnöke.

Hírdetés

Aztán a színpad a helyi csoportoké volt: az óvodásoké, az előkészítő és második osztályosoké. A délután folyamán fellépett a Disperzit Zenekar, Tókos Roland és Zenekara, a Tamási Áron Általános Iskola diákkórusa, a szentegyházi plébániák kórusai, a Canticum Novum és a Cantate Domino, a Gold Kvintett zenekar, a szentegyházasfalvi betlehemesek, Fülei Éva és Zoltán, valamint Gábos Tünde.

A Szent Gellért Alapítvány több mint egy évtizede minden karácsonykor felállítja az istállót, a „szállást”, hogy korhű ruhákban és bibliai környezetben megjelenítsék a szent családot az újszülött Jézussal, Józseffel, Máriával. Idén a szerepeket az alapítványhoz kötődő sérültek vállalták – tudtuk meg Kányádi Linda Mónikától. Ez mindannyiuk számára mérföldkő volt.

A kavalkádos bögre, a helyben készült fotók, a gyermekek által készített és haza vihető befőttes üveg mécsestartó tárgyi emlék marad és az is, hogy estére megéreztek az angyalkák, a polgármesteri hivatal angyalfiával, a narancsajándékkal. A legmaradandóbb élmény mégis az, hogy a sokszínű rendezvény a helyi sajátosságoktól egyedi, és ki-ki beleteszi azt, amivel megajándékozhatja örömvasárnapon a település apraját nagyját.

 Molnár Melinda


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »