Afgán férfi szúrt agyon egy autóst Ausztriában

Afgán férfi szúrt agyon egy autóst Ausztriában

Einsatzkräfte vor der Asylwerberunterkunft (Bild: APA/LAUMAT.AT / MARIO KIENBERGER)

(Bild: APA/LAUMAT.AT / MARIO KIENBERGER)

Egy 33 éves afgán férfi késsel megsebesített egy gondozót hétfőn délután Ausztriában, a Wullowitz településen lévő menekültszálláson, majd agyonszúrt egy autóst, akinek járművét elvéve szökésnek eredt – közölte Felső-Ausztria rendőrsége. Este a támadót elfogták.

Hírdetés

A gondozót életveszélyes sérülésekkel helikopterrel szállították a linzi kórházba. A gyanúsított az első késelést követően kerékpáron menekült el a helyszínről. A menekültszállástól nem messze leszúrt egy 63 éves férfit, aki parkoló autójában ült. Az elkövető megkaparintotta az áldozat Citroen típusú gépkocsiját, majd szökésnek eredt.

Az első információk szerint az afgán férfi nem a menekültszálláson élt, ahol a gondozót megkéselte. Tettének indítékát egyelőre homály fedi.

A rendőrség nagy erőkkel – egy helikoptert is bevetve – kereste Ausztria és Csehország határán. Lakossági felhívást tett közzé a férfi kézre kerítése érdekében.

Az ORF közszolgálati televízió híradása szerint hétfő este Linzben vették őrizetbe a támadót. Elfogásáról részletek nem ismertek.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »