„A lovaságazat egy állami pénzmosoda”

„A lovaságazat egy állami pénzmosoda”

„A lovaságazat egy állami pénzmosoda”

Orbán Viktor miniszterelnök újra lovas nemzetté nyilvánította a magyart, miután átadták a Nemzeti Lovardát. Közben a Hír TV Privátszféra című műsorának ifjabb Bozsik József, a lovasszövetség egykori szakembere a sportban tapasztalható korrupciós ügyekről beszélt.

A létesítményt két cég újította fel az eredetileg becsült 1,8 milliárd helyett több mint 3 milliárdból. Egyik közülük a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc gyerekeinek érdekeltségében álló Fejér-Bál Zrt., a másik pedig a miniszterelnök vejéhez köthető West Hungária Bau Kft. Az átadás időpontját is többször módosították menet közben, kötbérre azonban a kormány nem tartott igényt. A kivitelezés megbízóját, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt a Hír TV korábban több kérdéssel is megkereste, de választ nem kapott. 

„Meg kell nézni a Nemzeti Lovarda felújítását, ahol a lovaknak se egy karámja nincsen, se egy kifutó, de felújítottuk több milliárdért. Kisvárdán (Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter városában – a szerk.) termálvizes lórehabilitációs központot létesítenek. Abszurdum és nonszensz” – erről már Bozsik József beszélt a Hír Tv-nek.

A sportszakember szerint a lovasszövetség pénznyelőként működik: ugyan áramlik a pénz, de folyamatosan csökken a létszám, csökken az ország lólétszáma. „A lovaságazat egy állami pénzmosoda” – foglalata össze.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »