Z. Kárpát: Csak kozmetikázás a rabszolgatörvényhez benyújtott bizottsági módosító

Z. Kárpát: Csak kozmetikázás a rabszolgatörvényhez benyújtott bizottsági módosító

Csupán kozmetikai jellegű a rabszolgatörvényhez a Vállalkozásfejlesztési Bizottság által beterjesztett módosító javaslat, mely kollektív szerződés esetén tenné lehetővé a 400 órányi túlórát. A fideszesek ugyanis eredetileg is így akarták, csupán elszúrták a kodifikációt – válaszolta kérdésünkre Z. Kárpát Dániel, a bizottság jobbikos elnöke. A politikus ismertette, a plénum kedd délelőtti ülésén a bizottság két fideszes tagja, Szathmáry Kristóf és Bányai Gábor javasolták ezt a módosítást, amit a bizottság fideszes többsége megszavazott.

Z. Kárpát azt is elárulta, az ellenzéki képviselők nem támogatták a módosítást. Köztük ő maga sem, mivel – mint fogalmazott –

a rosszat nem kozmetikázzuk!

Hírdetés

A bizottsági elnök azt is közölte, az ülésen ott voltak azok a szakszervezeti vezetők is, akik a szombati tüntetés szervezői. Ismertette, eddig a bizottság ülései szakmai mederben folytak, minden szakmai szereplő megszólalási lehetőséget kapott. Azonban most az érdekképviseletek vezetőit meg sem hallgatták. Az ellenzéki képviselők Orbán Viktor legendás mondatát idézték ezzel kapcsolatban:

Mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk.

Z. Kárpát bizottsági elnökként szavazásra bocsátotta a kérdést, hogy szót kaphassanak-e a szakszervezetek képviselői, de azt a fideszes többség leszavazta.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »