A Kabóca 2024. áprilisi számának ajánlója

A Kabóca 2024. áprilisi számának ajánlója

Áprilisban mindenfelé takarítanak, szemetet gyűjtenek az emberek. A szép tavaszi idővel megújuló természet – meg persze a nemzetközi környezetvédelmi napok mozgalmai – mi másra is indítana ilyenkor. Így teszi ezt a Kabóca is, és erre ösztönzi kis barátait.

R. Nagy Krisztián meséjében éppen az áprilisi Föld napjára készülne az ünnepi desszert, ha egy téli álmából ébredő sárkány el nem lopná a hozzávalókat. Az angol iskolások a bolygónk napján az iskolaudvart takarítják és fákat ültetnek. Villant József versei pedig mindehhez igazi tavaszi hangulatot varázsolnak a lapokra.

Hírdetés

Az ügyesek a szeszélyes hónaphoz illő vicces könyvjelzőket és Fülöp nyúl nappaliját készíthetik el saját kezűleg, betűző, nyelvi meg logikai játékokat oldhatnak és fejthetnek meg az oldalakon. A mesterek munkája iránt érdeklődők néhány hangszer, mint a dob, a trombita és a gitár készüléséről olvashatnak, az időben barangolni vágyók a régi Indiában kalandozhatnak, Balla Margit folytatásos történetének tyúkocskájával pedig ezúttal egy torony szédületes magasságába indulhatnak a bátorságpróbától sem rettegők.

Kiderül aztán az is, hogy ha nem vigyázunk, mitől hízik vagy mitől fogy a testünk, s végül, de nem utolsó sorban még a szamarakról is megtudható egy s más az április Kabócából.

LZ/Felvidék.ma


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »