Labdarúgó NB I – Kecskeméti vereségével kiesett a Mezőkövesd

Az utolsó helyezett Mezőkövesd 2-1-re kikapott Kecskeméten a labdarúgó NB I  29. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén, ezzel eldőlt, hogy búcsúzik az élvonaltól.

A vendégcsapat a 2016-os feljutását követően nyolc idényt töltött az első osztályban. Legjobb eredménye a 2020-as negyedik helyezés volt.

29. forduló:

Kecskeméti TE-Mezőkövesd Zsóry FC 2-1 (1-1)
——————————————-
Kecskemét, 2083 néző, v.: Zierkelbach

Hírdetés

    gólszerzők: Helmich (40.), Beriasvili (64., öngól), illetve Szalai (32.)
    sárga lap: Katona (24.), illetve Vajda (87.)

    Kecskemét:
    ———-
Varga B. – Szabó A. (Májer, 64.), Belényesi, Katona – Szűcs, Vágó, Helmich (Nikitscher, 59.), Leoni (Zeke, a szünetben) – Banó-Szabó (Meszhi, 90.), Lukács (Horváth K., 60.), Pálinkás

    Mezőkövesd:
    ———-
Kovácsik – Kállai (Ugrai, 73.), Beriasvili, Szivacski, Kojnok – Szolgai, Cseri (Nagy G., 64.), Cseke – Kócs-Washburn (Vajda, 73.), Szalai (Molnár, 73.), Bőle (Drazic, 64.)

Nem indult élénk iramban a játéknap kora délutáni mérkőzése, kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt, a nézők csendesen figyelték az eseményeket a napos időben. A Kecskemét játszott némileg aktívabban, ennek ellenére fél óra elteltével a Mezőkövesd jutott vezetéshez, miután Bőle jobb oldali szabadrúgására jó ütemben érkezett Szalai, és dinamikusan fejelt a kapuba. Nem sokkal később a kombinatívabban futballozó hazai együttes pontosan vitt végig egy támadást a bal oldalon, Helmich remekül kapta vissza a labdát Lukácstól és futtából lőtt a kapuba.
   
A szünet után hasonló tempójú játék folyt a pályán, sok volt a hiba a támadások felépítésében. Az 57. percben Banó-Szabó bal oldali szabadrúgása után Belényesi fejelt saját csapattársa, Vágó könyökére, onnan pattant a labda a hálóba – az elsőre megítélt gólt a VAR alapján visszavonta a játékvezető. A jobban játszó hazaiak azonban így is fordítottak néhány perc múlva, amikor Zeke bal oldalról laposan adta középre a labdát, a menteni igyekvő Beriasvili pedig a saját kapujába passzolt. A Kecskemét összességében meggyőzőbben futballozott, így megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »