A Magyar Állami Népi Együttes Édeskeserű című előadása

Újra látható lesz a Magyar Állami Népi Együttes Édeskeserű című előadása április 26-án Budapesten, a Hagyományok Házában.

A Édeskeserű táncköltemény korszerű vizuális nyelven, feszesebbre szerkesztett jelenetekkel lesz ismét látható – tájékoztatta a Hagyományok Háza az MTI-t.
   
A közlemény idézi Mihályi Gábort, a Magyar Állami Népi Együttes vezetőjét, az előadás rendező-koreográfusát, aki azt mondta, hogy bár tizenöt év telt el az Édeskeserű bemutatása óta, aktualitása nem múlt el.
   
A szülőföld elhagyása annak elvesztését is jelenti-e? Maradhat-e, és ha igen, mi, hátrahagyott javainkból? – többek között ezek a kérdések foglalkoztatták Mihályi Gábort az előadás megalkotásakor. „Úgy gondolom, hogy ez egy örök téma, amely ma is aktuális lehet a közönség számára” – tette hozzá.

Hírdetés

Frissítették az előadás képi világát, bizonyos jelenetek feszesebbek lesznek, és konkrétabb lesz a megfogalmazás – mondta a rendező-koreográfus.

Mihályi Gábor szerint az előadás mikro emberi életekről szól, amely egyszer drámai, máskor könnyedebb, kevésbé a lélek mélységére ható pillanatokat idéz: az életet képezi le – áll a közleményben.  


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »