Ruha és gyermekjáték cserebere Füleken

Ruha és gyermekjáték cserebere Füleken

Április 20-án rendezte meg a Füleki Városi Művelődési Központ az első SWAP-ot, azaz ruhacsereberét, amelyre bárki elvihette fölöslegessé vált tavaszi/nyári gyermek, női, férfi ruháit, illetve gyermekjátékokat, és becserélhették valami újra.

A swap a csere, továbbadás angol megfelelője. Az eseményre olyan tavaszi és nyári, férfi, női és gyerekruhákat, illetve gyermekjátékokat vártak, amelyek hibátlan állapotban vannak, de a gazdájuk szeretne tőlük megválni. Egyénenként 15 darabot lehetett behozni. A ruhákat, játékokat aztán rendszerezték, hogy mindenki kedvére válogathasson belőlük. A darabokat nem pénzért adták, hiszen a swap lényege, hogy ingyen adják és kapják a résztvevők, maximum 15 darabot. Ha valaki nem tudott beadni semmit a közösbe, az 2 eurós belépő kifizetése után válogathatott kedvére.

A városi művelődési központba szeretnénk bevonzani azokat a fülekieket, illetve környékbelieket is, akik még nem voltak egyetlen kulturális rendezvényen sem, ezért is találtuk ki ezt a swapolást, azaz ruhacsereberét. Ez az egyik szempont, amiért létrehoztuk ezt az eseményt. A másik pedig az, hogy az újrahasznosítás jegyében, a Föld napjához közeli dátumra időzítettük a megrendezését, hogy kipróbáljuk ezt a fajta közösségi létet is. Tehát hogy ruhákat lehet behozni, ruhákat lehet elvinni, közben a gyerekeknek kialakítottunk egy játszósarkot. Volt itt két alkotóműhely, drótékszereket, illetve textilbabákat lehetett készíteni”

Hírdetés

– nyilatkozta Tóth Éva, a városi művelődési központ igazgatója azzal, hogy vélhetően ősszel megismétlik a rendezvényt. A megmaradt ruhaneműt és játékokat egyébként jótékony célokra adományozták tovább a szervezők.

Az esemény remek folytatása volt a füleki származású Danyi Adrián Márk, azaz a Da’Marco márka esküvői és alkalmi ruháinak divatbemutatója. A modellek helyi fiatal lányok voltak, akiket profi sminkes és fodrász varázsolt az alkalomhoz illővé.

„Szemléltetni szerettem volna a márka fő arculatát. Ugye a swaphoz csatlakozva is a fenntarthatóság volt a nap főszereplője. Az én márkámnak is ez az egyik fő szemléletmódja, és ilyen témában készült egyébként az első esküvői ruhakollekcióm is, ami a Slow Bridal Collection nevet kapta, pont ezért, hogy a lassú divathoz csatlakozik. Illetve az első etapban olyan alkalmi ruhák kerültek bemutatásra, amik egyébként a szépség kortalanságát szeretnék bemutatni” – részletezte Adrián, akinek gyermekkori álma volt, hogy egyszer divattervező váljon belőle, és ez az álom megvalósulni látszik. 15 évesen került Budapestre, ahol a Modell Divatiskolában öt év után divat és stílustervezői szakmára tett szert. Majd többféle divatterületen is kipróbálta magát. Jelenleg egy magyar divatmárka munkatársa, viszont egyre több időt szentel saját brandjének kiépítésére.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »