Dimun: Szép szám a DAC mezében lejátszott száz mérkőzés

Dimun: Szép szám a DAC mezében lejátszott száz mérkőzés

Sorozatban ötödik bajnoki mérkőzésén is veretlen maradt a DAC, miután a MOL Aréna 150. mérkőzésén gól nélküli döntetlent játszottak a Rózsahegy együttesével. A találkozón jubilált a DAC szlovák középpályása Milan Dimun, aki századik alkalommal lépett pályára sárga-kékben.

A szlovák labdarúgó-bajnokság (Niké Liga) idei szezonjában negyedik alkalommal sem tudta legyőzni a Rózsahegy együttesét a dunaszerdahelyi DAC. A két csapat negyedik bajnoki összecsapásán negyedszer is döntetlen született. A lefújást követően a DAC jubiláló játékosa Milan Dimun is értékelte a találkozót.

Szép szám a DAC mezében lejátszott száz mérkőzés, kár, hogy nem lett győztes. Remélhetőleg ez a szám még tovább nő és a lehető legtöbb lesz hárompontos. A Rózsahegy ellen is. Az ellenfél nagyon mélyen futballozott, többet lőhettünk volna kapura. Tisztában vagyunk vele, hogy nem könnyű ellenük futballozni, jól szervezett csapatról van szó, amely egységes. A mérkőzéseiken általában egyetlen gól dönt, amelyet sajnos nem tudtunk szombaton megszerezni. Jön a Slovan elleni rangadó, a szezon e szakaszában már egy meccs sem könnyű. Felelősségteljesen fel kell készülnünk, bízunk benne, hogy legyőzzük az égszínkékeket, mert jelenleg nagy szükségünk van a pontokra”

– értékelte a találkozót követően Milan Dimun.

Hírdetés

A 27 éves középpályás számára a szombati volt a századik tétmérkőzése a DAC színeiben, amit nem sikerült győzelemmel ünnepelnie.

„Szép szám a DAC mezében lejátszott száz mérkőzés, kár, hogy nem lett győztes. Remélhetőleg ez a szám még tovább nő és a lehető legtöbb lesz hárompontos. A Rózsahegy ellen is. Az ellenfél nagyon mélyen futballozott, többet lőhettünk volna kapura. Tisztában vagyunk vele, hogy nem könnyű ellenük futballozni, jól szervezett csapatról van szó, amely egységes. A mérkőzéseiken általában egyetlen gól dönt, amelyet sajnos nem tudtunk szombaton megszerezni. Jön a Slovan elleni rangadó, a szezon e szakaszában már egy meccs sem könnyű. Felelősségteljesen fel kell készülnünk, bízunk benne, hogy legyőzzük az égszínkékeket, mert jelenleg nagy szükségünk van a pontokra” – nyilatkozta a Rózsahegy elleni döntetlen követően Milan Dimun.

A lefújást követően a DAC spanyol vezetőedzője Xisco Muñoz elmondta az első félidőben nem azt játszották, ami megbeszéltek, viszont a második félidei játékukkal már elégedett volt. A spanyol szakember továbbá kifogásolta, nem érti miért nem lehet minden mérkőzésen használni a videóbírót (VAR).

„Az első félidőben elmaradt a teljesítményünk a várttól. Nem azt játszottuk, amit elterveztünk. Kiegyenlített volt a játékrész, de a második már teljes mértékben rólunk szólt. Intenzitás, agresszivitás és magas letámadás nélkül nem lehetünk jók 45 percen keresztül, de a második félidőben nagyszerű volt a játékosok reakciója, amivel nagyon elégedett vagyok. Remek második félidőt produkáltunk. Amit viszont nem értek, hogy ezeken a fontos mérkőzéseken és a bajnokságnak ebben a fontos szakaszában miért nem lehet minden mérkőzésen ott a VAR. Ha ma lett volna videóbíró, néhány szituációban más döntés születhetett volna. Az egész szezonban hasonló feltételek mellett kellene játszanunk, mint a többiek. Nincs más dolgunk, mint tovább dolgozni a kitűzött cél érdekében. Hisszük, hogy sikerülni fog.” – értékelte a szombati esti döntetlent a DAC vezetőedzője.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »