Egy idős professzor és az igazság

Egy idős professzor és az igazság

Róna elvtárs, ezt nem illik!

Róna Péter, a Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetője furcsa dolgokat mondott az ATV Egyenes beszéd című műsorában a Fideszről. Értem én, hogy választási verseny van, és a siker érdekében az egyik pártnak fölébe kell kerekednie a másiknak, de azért hazudni nem illik. Főleg nem olyan közgazdászprofesszornak, aki megjárta az Oxfordi és a Pennsylvaniai Egyetem katedráit, komoly szakmai múltat mutathat föl, ráadásul 81 esztendeje arra predesztinálja, hogy úriemberként nyilatkozzon. Ehhez képest sajnos nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy hazudik. Mindehhez társul megfontolt, megfelelő hátteret feltételeztető joviális stílusa, amivel könnyebben elérheti, hogy a hazugságait a néző igazságként rögzítse az agyában, hogy a szándékos félrevezetése minél többeknél célba érjen, ami nyilván előnyösebb a Jobbik-Konzervatívok számára, mint a Fidesznek.

Így fogalmazott: „Miközben a kormány kemény EU-s politikát folytat és kijelentéseket tesz, amihez egyébként – nagy meglepetésemre – Magyar Péter is csatlakozik, ócsárolják az EU-t. A magyar közvélemény többsége nem ezen a véleményen van.”

Nem túl hosszú és bonyolult gondolat, mégis több hazugságot sikerült benne Róna Péternek összezsúfolnia.

Orbán Viktor március 15-i ünnepi beszédében kijelentette: „Ha meg akarjuk őrizni Magyarország szabadságát és szuverenitását, nincs más választásunk, el kell foglalnunk Brüsszelt.”

Kérdezem én, mi ebben az ócsárlás, miről ismerszik meg a kemény kijelentés?

Félek tőle, Róna Péter zokon veszi, hogy Magyarország nem hajbókol Brüsszel erőszakosságának. Például az Európai Parlament legutóbb elfogadott döntésének, a migránsgettókat létrehozni akaró szándékának. Tessék mondani, miért nem lehet tudomásul venni azt az álláspontot, amit Magyarország már évek óta képvisel: hazánk nem enged be egyetlenegy illegálisan érkező menekültet sem az ország területére. Miért nem lehet tiszteletben tartani ezt a nemzeti akaratot? Amit az EU alapszerződései is rögzítenek.

Miért kell simlis módon azt állítani, hogy a közvélemény többsége nem ezen a véleményen van? Mikor nemzeti konzultáción, választásokon többször is kifejezték a magyarok, hogy nagyon nem akarnak ide migránsokat befogadni. Miért kell a dolgot Rónának úgy beállítania, hogy a magyarok be akarnak fogadni migránsokat, de Orbán ezzel szembemegy? Csak azért, hogy hergeljen Orbán ellen, hogy konfliktust élezzen, ami a Jobbik-Konzervatívok számára esetleg hoz egypár pluszszavazatot?

Hírdetés

Csakhogy hoz-e egyáltalán pluszszavazatot a migráció támogatása? Akarhatja-e egy konzervatívnak mondott párt szavazója, hogy beengedjük az országunkba a muszlim migránsokat, akik szapora gyermekáldásuk révén rövid időn belül megfordíthatják a magyar demográfiai folyamatokat a muszlimok javára, pusztulásra ítélve a magyarságot.

Esetleg a Jobbik-Konzervatívok nem is nemzeti, konzervatív álláspontot képvisel, hanem Gyurcsány politikájának akar megfelelni, mint már annyiszor tette, csak ezt nem vallja be?

Ezért aztán könnyebb Rónának ócsárlásról beszélni, mint az igazságról? Lehet, ha az igazságról beszélne, akkor a kutya nem figyelne rá, mert abból a műfajból kisebb eséllyel lehetne babérokra törni a választáson?

Így sem nagyon lehet, valljuk meg férfiasan, mert a Nézőpont és a Republicon Intézet egyaránt egy-két százalékra méri a Jobbik-Konzervatívokat, ami messze van az ötszázalékos Brüsszelbe jutási határtól.

Arról nem szólva, hogy a magam részéről nem hallottam, hogy Magyar Péter csatlakozott volna Orbán EU-val kapcsolatos, nem létező negatív, kemény nézeteihez. Azt viszont el tudom képzelni, hogy Magyar Péter színre lépése minden ellenzéki pártnak nagyon rosszul jött, tőlük vesz el szavazatokat. Ezért kézenfekvő Rónának Magyart Orbánnal egy gyékényen árulóként emlegetni.

Orbán Viktor nagyon is két lábbal áll a földön, amikor azt mondja, hogy „El kell foglalnunk Brüsszelt.” Vagyis meg kell változtatni a téves, rossz politikáját. A nyíltan a nemzetállamok érdekeit képviselő országok számára, mint hazánk, Szlovákia vagy talán még Lengyelország, ez nagyon fontos. Az állampolgárok akaratának szolgálatáról nem mondhatunk le. Ezt diktálja a jogállamiság, a demokrácia. Csak ezen az úton kerülhető el az LMBTQ-lobbi térhódítása, a háború, a vérontás támogatása.

A szabadság, a szuverenitás megőrzését csak ez jelentheti Magyarország számára, nem a rendszeresen ideológiai keringőt járó Jobbik-Konzervatívok éppen aktuális mocskolódása.

Horváth K. József

A szerző újságíró

www.magyarhirlap.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »