Webáruházat feltörő hekkert fogtak el

A rendőrség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt indított nyomozást D. Zsolt ellen. A 25 éves budapesti férfi 2019 decembere és 2020 januárja között egy műszaki cikkeket árusító webáruház informatikai rendszerét hekkelte meg – közölte honlapján a rendőrség.

Az internetes támadás következtében az oldal úgy érzékelte, hogy a csaló az általa 22 alkalommal megrendelt nagyértékű elektronikai eszközök árát kifizette, ami valójában nem történt meg. Az így megszerzett okostelefonok, okosórák, játékkonzolok, laptopok és az ezekhez tartozó alkatrészek egy részét megtartotta saját magának – illetve ismerőseinek –, a maradékot pedig továbbértékesítésre szánta.

A felderítők a begyűjtött adatok alapján azonosították a feltételezett tettest. A rendőrök szerdán egyszerre tartottak kutatást a férfihoz köthető több lakcímen, és lefoglalták a bűncselekményekből származó – összesen 8 millió forint értékű – elektronikai eszközöket.

Hírdetés

A férfit előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. A rendőrök előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet pénteken az illetékes bíróság elrendelt.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »