Vegyünk kézbe a jövőnket

Pár nap eltelt azóta, hogy a brailai „hogyishívják”, aktuálisan miniszterelnök „urunk és parancsolónk” halálosan megfenyegette az autonómista székelyeket, és semmi. Nem hördült fel a román közvélemény, hogy 2018-ban mégsem lehet akasztással fenyegetni állampolgárok egy csoportját. Nem jöttek a hozzászólások ezrei, hogy „Nici chiar asa, ma!”

Hallgatnak azok, akiket moderáltaknak hittünk, lehet éppen helyeslően bólogattak Tudose kinyilatkoztatására. Normálisabb véleményformálók elítélik az akasztósdit de ők is azt állítják, hogy a három párt közös nyilatkozata alkotmányellenes és provokatív.

Izsák Balázs szépen elmondta, hogy a jelenlegi alkotmánnyal sincs ellentétben az autonómia koncepció. És amúgy meg mi van akkor, ha esetleg meg kellene változtatni az alkotmányt?? Nem a jó Isten írta azt, hanem román politikusok 1991-ben!

A transzilvanisták is azt mondják, hogy szeretnek meg minden, de másképp kellene gondolkodnunk. A POL-hoz köthető portál meg gúnyolódik azzal, hogy végre meg tudtak egyezni a magyar pártok néhány alapgondolatban.

Világos és tiszta, hogy nem számíthatunk a románok jóindulatára, hallgatólagosan vagy éppen aktívan hozzájárulnak ahhoz, hogy asszimiláljanak, vagy éppen gazdasági eszközökkel elűzzenek minket erről a földről.

Itt fontos megjegyezni, hogy most sem csalódtunk anyaországi véreinkben, világosan tudtunkra adták, hogy szolidárisak velünk és kiállnak mellettünk a túlélésünkért folytatott küzdelmünkben és csodák csodája, még a szocik is rázták a fejük a hír hallatán.

Hírdetés

A trianoni gúnyhatáron innen meg kell értsük végre, hogy csak egymásra számíthatunk mi székelyek, erdélyi magyarok, nem jön az EU, nem jön ENSZ, Trump vagy Putin, hogy megoldja a gondjainkat.

Emberek, csatlakozzatok az autonómista szervezetekhez, mozgalmakhoz, pártokhoz!

Nagyon sok emberre van szükség!

Ami keveseknek lehetetlen, sokaknak biza elérhető.

Csíkszereda, 2018.01.14.

Tőke Ervin

facebook – a szerző az Erdélyi Magyar Néppárt egyik alelnöke


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »