Utazó magazin: Világi Villa Rosa-ja lett 2018-ban a legjobb határon túli magyar étterem

Utazó magazin: Világi Villa Rosa-ja lett 2018-ban a legjobb határon túli magyar étterem

Szerda délelőtt a Párisi Udvar Hotel Budapestben adták át a tavalyi esztendő legjobb turisztikai szolgáltatóinak járó díjakat.

Az Utazó magazin díjátadóján több kategóriában kerültek kihirdetésre az év szállodái, turisztikai befektetése, éttermei, év turisztikai városa, valamint légitársasága is.

Idén először kiosztásra került az év határon túli szálláshelye, valamint az év határon túli étterme is.

Ez utóbbi két kategória kapcsán Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára elmondta, hogy a magyar kormányzat évek óta arra törekszik, hogy a Kárpát-medence egységes gazdasági tértként szerepeljen. Az elmúlt években a szülőföldön való boldogulás elősegítését a magyar kormány 2 milliárd forinttal támogattam melyből 420 külhoni fejlesztést tudtak támogatni.

Hírdetés

Az államtitkár elmondta, hogy nagy örömére szolgál, hogy idén először a magazin díjában már határon túli magyar turisztikai szolgáltatói is részesültek.

A legjobb határon túli szálláshely 2018-ban az Utazó magazin szerint a Szent Kristóf Panzió, az év határon túli magyar étterme 2018-ban pedig a Dunaszerdahelyen levő, Világi Oszkár felvidéki magyar nagyvállalkozó tulajdonában levő Villa Rosa étterem lett.

A díjátadót követően a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a magyar szállodaipar aktuális helyzetéről és lehetőségeiről tartott szakmai konferenciát.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »