Újra látogatható az érseki pincerendszer

Újra látogatható az érseki pincerendszer

Az Egri Főegyházmegyéhez visszakerült pincerendszer a nagyközönség számára április 22-től, húsvéthétfőtől látogatható újra.

Mint arról korábban hírt adtunk, 2018 decemberében ténylegesen is birtokba adta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő az Egri Főegyházmegyének az érseki pincerendszert.

A visszaadott létesítmény az Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközponttal szerves egységben hitéleti, turisztikai és kulturális célokat szolgál a jövőben.

Hírdetés

A pincerendszert nagycsütörtökön már megtekinthették az olajszentelési szentmisén résztvevők, köztük azok a fiatalok, akik az idén lesznek bérmálkozók. A nagyközönség előtt pedig húsvéthétfőn nyílt meg az érseki pincerendszer.

A 40 perces vezetett sétán az érdeklődőknek bemutatják az érseki pincerendszert. A vendégek megkóstolhatják az „Egri Érsek Bora” címmel elismert borokat, a fiataloknak pedig szőlőlevet kínálnak. A látogatók a misebor, az Eucharisztia jelentőségét is megismerhetik az érseki pincerendszer bejárása során. A sétára az Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpontban lehet jegyet váltani.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »