Újabb halálos kőomlás Ausztriában: egy 13 éves fiú halt meg

Újabb halálos kőomlás Ausztriában: egy 13 éves fiú halt meg

A világ legnagyobb jégbarlangjához, a Salzburg tartományban lévő Werfen Eisriesenwelt-hez vezető turistaúton történt a baleset. A héten egy másik osztrák turisztikai látványosságnál már történt három halálos áldozatot követelő szerencsétlenség.

Az ORF osztrák közmédia tartományi hírpotálja szerint vasárnap nem sokkal 12 óra előtt történt a kőomlás a jégbarlang bejáratához vezető turistaúton. A lap úgy tudja, hogy egy 13 éves fiú halt meg, akit a mellkasán talált el a kő. A szüleivel volt. A barlang 1640 méteren lévő bejáratához egy hegyoldalban lévő turistaút vezet, amely több helyen fedett a lehulló kövek miatt, ennek ellenére találta el a gyereket egy kő. Azt nem közölték, hogy mi az állampolgársága.

Hírdetés

Az üzemeltető szerint egy nagyjából 30 cm-es kő találta el a fiút, amely 300 méter magasról zuhant rá.

A krone.at hírportál úgy tudja, hogy egy másik, helyi fiút is eltált egy kő, ő túlélte, de súlyosan megsérült. Helikopterrel szállították kórházba. A baleset idején nagyjából kétszázan voltak a barlangban, őket a hegyimentők vitték biztonságos helyre.

A Werfen közelében lévő jégbarlang a legnagyobb a világon. Rendkívül népszerű, tavaly nyáron 160 ezer látogatót fogadtak.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »