Tűzszerészek hatástalanítottak lőszereket az Érsekújvári járásban

Tűzszerészek hatástalanítottak lőszereket az Érsekújvári járásban

Két, második világháború utáni fegyvert is hatástalanítaniuk kellett a rendőrségi tűzszerészeknek hétfőn, február 12-én az Érsekújvári járásban.

Az első, Kisújfalun (Nová Vieska) talált lőszerről röviddel 10 óra előtt értesítette egy 52 éves férfi a hatóságokat. A helyszínt a tűzszerészek kiérkezéséig a rendőrök biztosították. Egy 120 milliméteres, orosz gyártmányú tüzérségi lövedékről volt szó – tájékoztatott Božena Bruchterová, a nyitrai kerületi rendőrség szóvivője.

Hírdetés

Még ugyanezen a napon, délután 14 óra körül a kürti (Strekov) mezőgazdasági szövetkezet alkalmazottja is hasonló ügyben kereste a rendőrséget. Ebben az esetben egy orosz gyártmányú, gyújtószerkezet nélküli kézigránátot találtak. A tűzszerészek mindkét fegyvert hatástalanították.

Erdőkben, földeken és kertekben még manapság is lehet lőszereket találni – figyelmeztetett Bruchterová. Ezek még évtizedek után is működőképesek lehetnek, ezért a rendőrség felszólítja a lakosokat, hogy a lőszerekkel ne manipuláljanak, hanem értesítsék a rendőrséget.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »