Tudunk még örömet szerezni ebben a világban?

Tudunk még örömet szerezni ebben a világban?

A VIA NOVA  ICS csaknem tíz éve működik a Gömöri régióban. Ezalatt nagyon sok akciót rendeztek a helyiek nagy megelégedésére, de nem utolsósorban saját örömükre is. Kulturális és sport-rendezvények egész sorát, bálokat, fesztiválokat.

 

Az ICS Barkóság csoportot Almágy, Dobfenék és Péterfala fiataljai alkotják, most ők szerveztek egy jótékonysági akciót. Adománygyűjtést hirdettek a hétvégén Almágyban és Péterfalán.

mondja Kosztúr Klaudia, az ICS Barkóság nemrég megválasztott elnöke.

Elmondja, hogy látni az embereken, hogy örömmel hozzák. Az adományok között gyerekruhák, kabátok, lábbeli, játékok, ágynemű, étkészlet, kristálykészlet, de még férfiöltöny is van. A fiatalok meglepődve tapasztalják, hogy nagyon jó minőségűek, használhatók. Biztosan örülni fognak neki az adományozottak.

vázolja az elnöknő.

Elmondják azt is, hogy ICS-s barátaik a Medvesalatt ősszel szerveztek hasonló akciót. Ők is a környező otthonoknak, a rászorulóknak adták az adományokat. Nagyon jó tapasztalataik voltak, sok könnyes szemű, hálás emberrel találkoztak.

teszi hozzá az elnöknő.

Hírdetés

Ott tartózkodásom alatt sok zsákot hoztak az emberek, a fiatalok nem győztek nekik hálálkodni.

mosolyog az egyik adományozó.

Közben befut Cziprusz Zoltán is, az ICS Gömöri régiójának a vezetője. Ő öltönyökkel gazdagítja az adományokat. Kérdésemre elmondja, nagyon örül, hogy az ICS Barkóság csoportja felvállalta a gyűjtést.

mondja.

Kihasználom az alkalmat, és megkérdezem őt a régiós tapasztalatairól a fiatalokkal való munka terén.

A helyi szervezet elnöknője hozzáteszi:

A fiatalok közben dolgoznak, válogatnak, a lányok fürgén, a fiúk komótosabban. Vasárnap Péterfalán folytatódott a gyűjtés.

Mede Géza    

Nyitókép: facebook.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »