Trump: Az oroszok a demokraták oldalán avatkoznak majd be a közelgő amerikai választásokba

Trump: Az oroszok a demokraták oldalán avatkoznak majd be a közelgő amerikai választásokba

Az amerikai titkosszolgálatok nyomozásaikból arra a következtetésre jutottak, hogy oroszország beavatkozott a 2016-os amerikai elnökválasztásokba. Ezt Donald Trump, az illető választások győztese sokáig elutasította. A legutóbbi, Putyin orosz elnökkel folytatott találkozója után mégis elismerte, most pedig egy teljesen váratlan verzióval állt elő.

Miután Donald Trump amerikai elnök saját párttársai (a republikánus képviselők) nyomására elismerte a CIA jelentését, amelyben Oroszországot azzal vádolják, hogy beavatkozott az amerikai elnökválasztás mentébe. Trump a Putyinnal közös sajtótájékoztatón kijelentette, nincs látja okát, „miért avatkozott volna be Oroszország”. Washingtonba hazaérve azonban hosszú látogatást tettek nála republikánus és demokrata képviselők is, ami után javította kijelentését: állítása szerint nyelvbotlás történt, azt akarta mondani: „miért ne avatkozott volna be Oroszország”.

Egyúttal hétfőn aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Oroszország esetleg a közelgő amerikai kongresszusi választásokba is beavatkozna.

Hírdetés

írta twitter bejegyzésében. Hogy milyen más okai vannak ezt hinni, kérdés maradt. Az amerikai elnökválasztási kampány során az amerikai-orosz viszonyok rendezését ígérte. Az érem másik oldala, hogy Trumpot az amerikai fősodrású média épp az orosz témával támadja leginkább, többek között azért, hogy választási ígéretét ne tarthassa be.

Oroszország és Vlagyimir Putyin orosz elnök tagadja az amerikai voksolásokba történő orosz beavatkozásokat.

Teraz.sk, Körkép.sk

Nyitókép: geopoliticalfutures.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »