Trianon bölcsõjét a nemzeti eszme …

Trianon bölcsőjét a nemzeti eszme XIX. századi felfokozása ringatta s legjobban éppen azok, akik szűk látókörük miatt azt hitték magukról, hogy egyedül csak a nemzetnek élnek, hiszen istenük, bálványuk volt a haza.

Hírdetés

Valójában nem is a hazájuk volt az istenük ezeknek a 48-as 48 előtti hazafiaknak, hanem ennél még egy nagyobb bálvány uralkodott lelkükön: a dicsőségvágy, a népszerűség –hajhászás, az érvényesülésvágy, tehát az önzés ördöge. (Forrás: Pezenhoffer Antal)
A trianoni parancs, a trianoni paktum által a magyar nemzetnek okozott súlyos károsodást okozás végrehajtója/folytatója a Norvég Civil Támogatási Alap (NCTA) forrásait Magyarországon elosztó konzorciumot vezető Ökotárs Alapítvány. A norvég támogatás hátterében norvég gazdasági érdek áll! Norvégia Európa egyik legnagyobb gáz exportőre.
Magyarország belügyeibe Norvégia politikai céllal a rendszerváltás előtt a Duna–Körnek adományozott alternatív Nobel díj adományozásával kezdte meg. A rendszerváltás után a folytatásról az Ökotárs Alapítvány gondoskodik.
Ami Trianon után megmaradt, annak elvesztése céljából önként mentünk Hágába!
A Magyar Külügyi Társaság kiadásában jelent meg 1928-ban az „Igazságot Magyarországnak” című könyv. A könyv „Vízerőkről és vízügyekről szóló fejezetét Földes Béla, írta. Földes a „Vízerőkről és vízügyekről” a következő módon ír:
„Magyarország elvesztvén vízerőtermelő hegyeit és vízfolyásait, a jövő, de már a jelen gazdaságában oly fontos vízerőtől jóformán teljesen megfosztatott a trianoni parancs által; 1.7 millió HP-ből maradt összesen 174 000! Hogy ez mit jelent, ezt csak akkor ismerjük fel, ha szem előtt tartjuk a villamos gazdálkodás rohamos haladását az egész világon.”


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »