Tizenötödik születésnapját ünnepelte a bicskei karitászcsoport

Tizenötödik születésnapját ünnepelte a bicskei karitászcsoport

A bicskei karitászcsoport szeptember 13-án, vasárnap szentmise keretében egykori alapítójukkal, Tóth Tamással ünnepelt. Hálát adtak az elmúlt 15 évért, amely mozgalmas, örömökkel teli, de egyben nehéz út is volt. Burbela Gergely plébános bejelentette, hogy a mai naptól a karitászcsoport Szent Kalkuttai Teréz anya nevét fogja viselni.

A szentmise után a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász igazgatóhelyettese, Sinkovicsné Máté Hortenzia köszöntő levelét olvasták fel. Az igazgatóhelyettes kiemelte, hogy a plébániákhoz kötődő karitászcsoportok önkéntesei a karitász munka alappillérei, akik közvetlen kapcsolatban állnak a rászoruló felebarátainkkal. Ezt követően Bálint Istvánné polgármester asszony köszöntötte a karitászcsoportot, méltatta munkájukat, amit Bicske városának nehéz sorsú családjaiért tesznek.

Ezután Burbela Gergely és Sági Ferencné, a karitászcsoport vezetője átadták a karitászban dolgozó önkénteseknek a szolgálatuk elismeréséért járó okleveleket, és kérték további aktív jelenlétüket a szeretetszolgálatban. A hála és a köszönet szavai hangzottak el a segítők, adományozók felé is, akik az elmúlt 15 év során támogatták a csoport tevékenységét.

Tóth Tamás ezt követően megnyitotta a 15 év anyagából összeállított fotókiállítást, amely a Cselekvő szeretet címet viseli, és 4 témakörbe rendeződik: karitászmunka, karitászosok lelki élete, Őrangyal Klub (amely éppen 7 évvel ezelőtt alakult) és zarándoklatok.

Hírdetés

A megnyitó és fotókiállítás megtekintése után a plébánia folyosóján agapéra várták a csoport ünneplő tagjai a jelenlévőket. A kiállítás még egy hónapig megtekinthető a bicskei városháza aulájában.

Forrás: Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász

Fotó: Katolikus Karitász

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »