Tisztítószer-maradványt találtak a dm üzletlánc által forgalmazott bébiételben

Tisztítószer-maradványt találtak a dm üzletlánc által forgalmazott bébiételben

Klórtartalmú tisztítószer-maradvány jelenléte miatt eper–málna–alma gyümölcsös bébiételt vont ki a forgalomból a DM üzletlánc. A terméket Szlovákián kívül Magyarországon, Ausztriában, Csehországban, Horvátországban és Németországban is árulták.

Az intézkedés a Babylove bio eper–málna–alma elnevezésű, 2019. július 5-i lejárati idejű, 190 grammos kiszerelésű sajátmárkás bébiételt érinti.

A tisztítószer-maradványt a termék német ellenőrzése során mutatták ki, az esetről az áruházlánctól és a RASFF nemzetközi riasztási rendszeren keresztül szinte egy időben érkezett tájékoztatás.

Az üzletlánc az érintett terméket leszedte a polcokról, és visszahívja a fogyasztóktól. A korábban megvásárolt termékeket a DM üzletei visszaveszik. Az élelmiszerlánc biztonsági hivatal felhívja a vásárlók figyelmét arra, hogy ne adják a bébiételt a gyerekeknek.

Hírdetés

A Közegészségügyi Hivatal felszólítja az összes Regionális Közegészségügyi Hivatalt, hogy végezzenek ellenőrzéseket a Szlovákiában működő dm drogériákban, bizonyosodjanak meg róla és biztosítsák a szóban forgó termék kivonását a belföldi piacról” – közölte a TASR hírügynökséggel Ján Mikas főhigiénikus.

A közlemény szerint klórvegyület (klorát) elsősorban az előállítás során felhasznált klóros víz miatt fordulhat elő az élelmiszerekben. Az emberi testben a vér oxigénfelvételének képességét csökkenti, és hosszú távon megakadályozhatja a jód beépülését.

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: istockphoto/DM Drogerie Markt


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »