Táborozó fiatalokhoz látogatott a leendő váci főpásztor

Táborozó fiatalokhoz látogatott a leendő váci főpásztor

Július 24-én Marton Zsolt kinevezett váci megyéspüspök Hatvanban meglátogatta az Ipolyos ifjúsági tábor fiataljait. Kis Domonkos, a Váci Egyházmegyei Ifjúsági Iroda vezetője készített összefoglalót a találkozásról.

Az Ipolyos tábor (más néven Ipolymenti Nyári Tábor) egy napját a Galga menti régióban, egy Zagyva-parti városban, Hatvanban tartották. Ezen a napon látogatta meg Marton Zsolt a táborozókat. A kinevezett megyéspüspök a Váci Egyházmegyei Ifjúsági Lelkészség Mentemisszió három régiójához (Ipoly, Zagyva és Galga mente) tartozó fiatalokkal találkozhatott itt egyszerre.

Zsolt atya szentmisét ünnepelt a táborozókkal. Koncelebráltak Kiss Dávid táborvezető lelkipásztor, Farkas László mint hatvani házigazda, Hulitka Róbert, Bercel plébániai kormányzója (a hamarosan induló Ipoly menti Kovászoló képzés majdani házigazdája), valamint Bezák Tamás, a Váci Egyházmegye ifjúsági lelkésze.

Hírdetés

Prédikációjában Marton Zsolt a tábor tematikáját követve a megtérésről beszélt, méghozzá a fiatalok nyelvén. A megtérésről, mely nemcsak egy egyszeri alkalom, hanem annál sokkal több: egy egész életet átfogó folyamat, melynek során mind jobban hasonlíthatunk Krisztushoz.

A szentmise végén a fiatalok az ároni áldással köszöntötték vendégüket, a közösség régiófelelősei pedig, a táborlakók nevében, tábori pólót ajándékoztak neki.

Forrás és fotó: Mente.huVáci Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »