Szlovák sajtó: A közös magyar lista választási programfelelőse az MKP helyett az Összefogás

Szlovák sajtó: A közös magyar lista választási programfelelőse az MKP helyett az Összefogás

Szombaton ülésezik az MKP Országos Tanácsa (OT). A SITA hírügynökség felvezető cikke szerint a Magyar Közösségi Összefogás választási listájának élén az MKP jelöltje szerepel majd (a Körkép.sk korábban elsőként írta meg, hogy az Bárdos Gyula lesz), a program felelőse pedig az Összefogás mozgalom.

A választási listán rajtuk kívül a Magyar Fórum jelöltjei is helyet kapnak. A nem politikai pártként, hanem mozgalomként szereplő Új Egység jelöltjei Menyhárt József és az MKP Viola Miklós vezette gútai helyi szervezetének követelésére jelen állás szerint nem kapnak helyet.

Menyhárt József (MKP) immár a magyar közösségi összefogás sikerét is veszélyezteti

A lista azonban még nincs lezárva, a Körkép.sk ugyanis úgy tudja, az OT-ban egyesek tudatosítják, hogy ez a magyar lista parlamenti bejutatásának esélyeit csökkenti.

 „Meggyeztünk abban, hogy a három párt jelöltjei az Összefogás listáján indulnak, hiszen mozgalmunk eleve azzal a céllal jött létre, hogy választási pártként szolgáljon. A listavezetőt a legerősebb szubjektum, az MKP adja, a közös program koordinálásáért pedig az Összefogás fog felelni,“

Hírdetés

jelentette ki az Összefogás elnöke, Mózes Szabolcs.

Egyelőre semmi sem végleges

„A tárgyalások továbbra is zajlanak. A részleteket azután tesszük, közzé, hogy előreláthatólag jövő hét folyamán mindhárom párt legfelsőbb szerve jóváhagyja a tárgyalások eredményét mindazt, amiben megegyeztünk,“

tette hozzá az MKP sajtótitkára, Králik Róbert.

Annak, hogy végül a Most-Híd is a közös indulás részévé válik, kevés az esély. Az viszont nem kizárható, hogy egyes Most-Híd politikusok végül a Magyar Közösségi Összefogás listáján való indulást választják.

A jelenlegi felmérések szerint egyik magyar választókat megszólító politikai kezdeményezés sem éri el az 5 százalékos parlamenti küszöböt.

Webnoviny.sk/Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »