Szakszervezet a BKV-s tervekről: "ez nem béremelés, ez semmi"

Szakszervezet a BKV-s tervekről: "ez nem béremelés, ez semmi"

Jóval több béremelést kellene adni a BKV dolgozóinak, mint a bejelentett 5 százalék – véli az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke, Naszályi Gábor.

Nem kezeli tényként az 5 százalékos, bejelentett BKV-béremelést Naszályi Gábor. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke az InfoRádiónak elmondta, annak ellenére, hogy nyáron közölték követelésként a 15 százalékos növelést, a mai napig semmiféle ajánlatot nem kaptak erre válaszul a BKV dolgozói.

“Az utolsó ígéret az volt, hogy február 27-28-án lesz valamilyen ajánlat, de

ez csak egy kiszivárogtatott hír. Tehát fél év után sem egy konkrét ajánlatot kapunk, hanem egy hírből kell erről értesülnünk”

– reagált a megismert információra Naszályi Gábor, aki szerint az 5 százalékkal nem is az a baj, hogy felháborítóan kevés, hanem az, hogy egyszerűen nem béremelés. “Még a bérrendezésre sem elegendő, ami szükséges volna” – mutatott rá.

Hírdetés

Mint leszögezte, bértárgyalások nem zajlottak, hisz nem volt ajánlat. Egyeztetések folytak arról, hogy egyes területen milyen összegű emelésről lenne szó ahhoz, hogy rendeződjenek a sorok, bizonyos elmaradásokat a vállalat rendbe tegyen.

Az 5 százalék részleteiről is vannak híreik, a főváros adna 3-at, a vállalat pedig 2-t, de mint Naszály Gábor megismételte,

“ez nem béremelés, ez semmi”.

Elképzeléseik szerint a 15 százalékból lenne 5-6 százalék a bérrendezés, 9-10 pedig a béremelés, hogy a korábban betoborzott dolgozók és a már eddig is itt dolgozók ne menjenek el a cégtől.

“Ha elvándorlás történik ismét a dolgozói elégedetlenség miatt, kezelhetetlen helyzet áll elő” – mondta, ez elsősorban a karbantartás-mérnöki területre értendő.

Az InfoRádió kereste a BKV-t is, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »