SME: Danko meghátrálása arra utal, hogy Lajčák mégis elnök akar lenni

A Sme napilap szerint Andrej Danko azzal, hogy újra megerősítette, nem áll szándékában indulni az államfőválasztásokon valószínűleg azt valószínűsíti, hogy Miroslav Lajčák megváltoztatta véleményét, és elvállalja a megmérettetést.

idézte a Sme Anfdrej Danko pártelnököt, aki jelezte, hogy egy államfői tisztséghez „több ősz hajra van még szüksége”. Az SNS-es házelnök tehát nem kíván államfő lenni.

Dankoról egyre többször jelentek meg olyan cikkek, amelyek szerint indulni szeretne a jövőre esedékes államfőválasztáson. Korábban ezt már kizárta, ám ezzel nem vetett véget a spekulációknak. Nem véletlen tehát, hogy a Focus legutóbbi felmérésében szerepelt a neve, ráadásul az igencsak előkelő második helyen végzett. Az első helyezett pedig történetesen Miroslav Lajčák (Smer) külügyminiszter  volt a Focusnál, aki nagyjából kétszer annyi százalékpontot szerzett, mint Danko.

Hírdetés

A napilap szerint Danko valószínűleg megtudhatta, hogy Lajčák megváltoztatta véleményét, ezért végérvényesen kihátrált a ringből. Egyelőre ez csak spekuláció, a külügyminiszter többször is nyilvánosan jelezte, nem akar államfő lenni. Ha ez változik, kérdés, hogy mit kínált fel neki a Smer…

Sme.sk, Körkép.sk

Nyitókép: Aktuality.sk.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »