„Sikeresség és Jövőképesség” – Közgazdász Vándorgyűlés (Csíkszereda)

Idén 28. alkalommal szervezi meg az RMKT éves Vándorgyűlését, ezúttal Csíkszeredában. Az október 4. és 6. között zajló esemény fő témája a ,,Sikeresség és Jövőképesség”.

Felsorakozó szekcióülésein a XXVIII. Vándorgyűlés olyan felmerülő kérdésekre igyekszik választ keresni melyeket a globalizáció által rohamosan gyorsuló elvárások eredményeztek. Az idei programsorozat olyan alternatívákat próbál majd keresni, melyek által meglévő technológiáink használata hatékonyabbnak bizonyúlhat, elérvén vállalkozóink gyors fejlődését és fellendülését. A Vándorgyűlés meghívott szakértői segítségével ezúttal hat tematikus szekcióján belül körüljárja : a Jövőképesség és sikeresség kérdéskörét mint társadalmi mint pedig gazdasági vetületeket szem előtt tartva. Egy másik szekció az  eredményes és sikeres női vállalkozók példáit probálja meg bemutatni a  Sikeres nők, női sikerek címmel. A virágzó sikeres helyi üzleti vállalkozások üzleti folyamatairol, a sikerhez vezető utón találhatú buktatokról  tárgyal majd Helyi sikerek szekció. A régió gazdasági szereplői számára elérhető erőforrások bemutatásával foglalkozik majd  a Székelyföldi erőforrások-ról szoló szekció. Szekció amihez mintegy szervesen kapcsolódik a Pénzügyek szekció ahól a meghívottak a pénzpiac aktuális lehetőségeiről beszélnek majd, lehetőségek amelyek hozzássegjtheti a gazdasági élet minden szereplőjét egy sikeressebb jövőképhez. A 2019-es XXVIII-ak Vándorgyülés szekcióinak egyik ujdonsága a Sportgazdaságtan szekició amely keretén belül a meghívottak azt probálják meg bemutatni, hogy milyen módon lehet egy sikeres gazdassági szereplő egy sportklubb, egy akadémia. Milyen módon járulhat, hozzá egy sikeresen müködő sportklubb egy adott régió gazdasági fejlődéséhez.

A rendezvény ünnepi momentuma idén sem maradhat el, melynek során egy olyan erdélyi közgazdászt részesítnek elismerésben, kinek példaértékű munkássága elősegítette a helyi magyarság szakmai fejlődését.

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság éves legnagyobb eseményének fő célja lehetőséget nyújtani résztvevőinek a kapcsolatépítésre és fejlődésre valamint új tapasztalatok és ötletek szerzésére. A Vándorgyűlés egyre több jelenlévőt tudhat magáénak, az átlagos résztvevői szám az utobbi években meghaladta a 250 résztvevőt akik mind hazai mind pedig nemzetkőzi közgazdász társadalomból kerültek ki. A szakmai részt vevőkön kivül mindig jelentős számú a rséztvevők között az adott régió és nemcsak, gazdasági szereplői valamint az akadémiai körökből való résztvevők is a rendezvényen így remek lehetőség adódik a kapcsolatteremtésre, a tudományos és üzleti tapasztalatcserére.

A hallgatósag az idén is számos hazai valamint külföldi gazdasági szakember, oktatási, kutatási, vállalati, kormányzati, jegybanki és más szakterületekről származó előadó prezentációján keresztül követkeheti a sikerrességhez és jövőképességhez kapcsólt gondolatokat. Mintegy újdonságként az idén a sport berkeiből hallhatunk néhány igen érdekes és tartalmas előadást az adott témával kapcsolatosan.

Hírdetés

 

Sikeresség és Jövőképesség” címmel szervezi meg az idei Közgazdász Vándorgyűlést a Romániai Magyar Közgazdász Társaság, október 4 – 6. között Csíkszeredában.

A konferencia 28. kiadásában 8 plenáris és 25 szekció előadás során arra keresik a választ, hogy mennyire vagyunk felkészülve a minket körülvevő változásokra, hogyan tudunk ezekre reagálni.

A jövőképesség-kutatás egy nagyon új társadalomtudományi ágazat, amely bizonyos kultúrák azon képességét kutatja, hogy mennyire rugalmasan tudják kezelni a gazdasági,-környezeti,- akár klímaváltozást, milyen gyorsan tudják tevékenységüket ezekhez az újdonságokhoz igazítani. A témában jártas szakemberek, mint Csák János, címzetes egyetemi tanár, fog előadást tartani, de vendégünk lesz Dr. Aczél Petra – intézetigazgató, Budapesti Corvinus Egyetem, és Szántó Zoltán egyetemi tanár is.

Az idei hat szekció, a Székelyföldi erőforrások, a Sportgazdaságtan, a Pénzügy, a Jövőképesség, a Helyi sikerek, a Sikeres nők – női sikerek témáit járja körül, olyan elismert szakemberek, vállalkozók segítségével, mint Ballok Ildikó vállalkozó, Dan Popovici – OTP Asset vezérigazgató, András Krisztina – PhD, Igazgató-szakfelelős, BCE GTK Sportgazdaságtani Kutatóközpont, Kozma Mónika – Pro Economica Alapítvány – megbízott ügyvezető igazgató, Bálint Csaba a Romána Nemzeti Bank vezetőségi tagja, PROF. Dr. Bakacsi Gyula kutató professzor.

Részletes programot a www.rmkt.ro/vgy weboldalon találnak az érdeklődők, regisztrálni pedig a www.rmkt.ro/vgy/regisztracio oldalon lehet. (Közlemény)


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »