Rusko-Černák szembesítés volt a rendőrségen

Rusko-Černák szembesítés volt a rendőrségen

Több mint két órán tartott a Markíza egykori igazgatója, Pavol Rusko s a besztercebányai alvilág egykori feje, Mikuláš Černák szemesítése. Rendőri felügyelet mellett arról beszéltek egymással, hogyan is történt Rusko korábbi üzlettársa, Silvia Volzová elleni merénylet megrendelése.

Ruskot Ruskot a rendőrség Volzová meggyilkolásának megrendelése miatt vette őrizetbe Černák tanúvallomása alapján. A Markíza volt igazgatója már a rendőrség épületénél kijelentette, hogy meg fogja védeni magát a börtönbüntetését töltő elítélt maffiózó vádjaival szemben.

fogalmazott az elmúlt évek egyik legnagyobb figyelmet érdemlő botrányának főszereplője.

Az állandó rendőrségi őrizet alatt lévő Rusko a találkozó után azt nyilatkozta a sajtónak, hogy úgy érezte, Černák „szégyelli magát”. Elégedetten konstatálta a találkozó után, hogy Černák vádjait könnyűszerrel cáfolhatja.

Hasonlóan optimistán nyilatkoztak Černák ügyvédei is.

mondta Miloš Maďar, Černák egyik jogi képviselője. Hozzátette, hogy semmilyen új információ vagy bizonyíték nem derült ki a találkozón, ami megcáfolná Volzová likvidálásáról szóló eddigi információkat.

Egyébként hamarosan újabb szembesítésre kerül sor, Rusko szerdán Miloš Kaštannal szeretne találkozni. Ő Černák jobbkeze volt abban az időben. A vallomások szerint ő vette át a megrendelt gyilkosságért járó 500 ezer koronás előleget.

Sme.sk

Nyitókép: sme.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »