Róbert Madej (Smer) szerint kétkörös szavazás lesz az alkotmánybíró-jelöltekről. A koalícióban még mindig nincs egyezség

Róbert Madej (Smer) szerint kétkörös szavazás lesz az alkotmánybíró-jelöltekről. A koalícióban még mindig nincs egyezség

A koalícióban még mindig nincs egyezség az alkotmánybíró-jelölteket illetően, miközben a szavazásra a tervek szerint kedden délután 17 órakor kerülne sor – jelentette ki Róbert Madej smeres képviselő, az alkotmányjogi bizottság elnöke a közrádió Sobotné dialógy (Szombati Párbeszéd) című rádiós műsorában szombaton.

fogalmazott, hozzátéve, hogy a teljes politikai spektrumban kell majd megállapodásra jutni.

Ondrej Dostál (SaS) ellenzéki parlamenti képviselő, aki Madej ugyanebben az adásban azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy a koalíciós egyelőre nem kereste meg ebben a kérdésben az ellenzéket. Elmondása szerint a demokratikus ellenzék 11 jelölt kapcsán jutott megállapodásra. Ő még mindig tart attól a lehetőségtől, hogy a koalíció megakadályozza, hogy 18 jelöltet szavazhasson meg a parlament.

fogalmazott. Madej azonban képtelenségnek tartja az ellenzék gyanúját az obstrukcióról. Ugyanakkor kiemelte, hogy az ellenzék és a koalíció találhatnak közös nevezőt 18 jelöltre, de valószínűleg csak két körben sikerülne megszavazniuk – amennyiben kedden nem sikerülne teljes listát elfogadtatni. Akkor ugyanis újabb szavazásra kerülne sor.

Hírdetés

mondta.

A két politikus Robert Fico exkormányfő alkotmánybíró-jelöltségéről is beszélt a műsorban. Dostál szerint még ha Fico teljesítené is a feltételeket a jelöltséghez, akkor sem szavazna rá a parlamenti döntéskor.

mondta.

Madej szerint azonban mind a 39 potenciális jelöltnek képesnek kell lennie elvonatkoztatni, és az alkotmánybírói tisztséget szakszerűen és objektívan ellátni a 12 éves hivatali ideje alatt.

HNonline.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »