Renault Clio R.S. 18: A Forma–1-es évek tiszteletére

Renault Clio R.S. 18:  A Forma–1-es évek tiszteletére

A francia márka nemrég sportjubileumot ünnepelt: tavaly volt 40 éve, hogy beszállt a Forma–1-es versenyek körhintájába.  Ez alatt az idő alatt önálló istállóként 2 egyéni világbajnoki címet szerzett a királyi kategóriában, más csapatok motorszállítójaként pedig további ötöt.

A kerek évfordulót nyilván illik valamivel emlékezetessé tenni, ami ebben az esetben magától értedődően egy attraktív modell elkészítése volt. A Clio R.S. 18-ről van szó, amely a kisautó egy másik brutális verziójából, a 220 EDC Trophy-ból építkezik. Például mindkettő ugyanazt az Akrapovic kipufogórendszert használja, amelynek – meg persze egyéb kihegyezéseknek is – köszönhetően az 1,6 literes benzines turbómotor teljesítménye eléri a 220 lóerőt, csúcsnyomatéka pedig a 280 newtonmétert. Az egyéb műszaki megoldások is közösek, úgyhogy végeredményben csupán egy optikai csomagra korlátozódik a két sportgép közti különbség.

Az viszont valóban attraktív. Csak néhány elemét említjük: a kocsi oldalán található R.S. 18 jelzés, a tetőt díszítő dupla gyémántmotívum, a számozott küszöb, vagy a csakis e modellnél elérhető fekete színű fényezés, természetesen a márka védjegyének számító sárgával kombinálva. Belül pedig: karbon-hatású műanyag panel a szellőzőnyílások környékén, Renault Sport márkajelzéssel ellátott szőnyegek, Alcantara bőrkárpitozású sportkormány. S ami külön vonzóvá teheti az autót: szinte biztos, hogy ez az aktuális Clio-modellcsalád utolsó extra kiadása. A verebek ugyanis azt csiripelik, hogy már szeptemberben megérkezhet az új generáció…

Hírdetés

Vas Gyula

Fotó: Renault


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »