Rémhírek terjesztése miatt tesz feljelentést a helikopterek kapcsán Gajdoš miniszter

Rémhírek terjesztése miatt tesz feljelentést a helikopterek kapcsán Gajdoš miniszter

POZSONY. Ismeretlen tettes ellen rémhír terjesztése miatt tesz feljelentést Peter Gajdoš SNS-es védelmi miniszter, hogy állítólag nem biztosították Szlovákia védelmét – jelentette be a védelmi minisztériumban hétfőn tartott sajtótájékoztatóján maga a tárcavezető.

Gajdoš még ma megteszi beígért feljelentését, mivel az ominózus kijelentés múlt héten az Mi-17-es típusú helikopterek üzemeltetésének leállítása kapcsán hangzott el – olvasható az Aktuality.sk internetes portálon.

"A nyomozó- és mentőszolgálat feladatainak teljesítését azon időszak alatt is biztosítottuk, amikor a nyomozó- és légiszolgálat számára kijelölt helikopter nem szállhatott fel. Az esetleges légi baleset során ugyanis ezen feladatokat a belügyi tárca légi alakulatának helikopterei látták el. Ráadásul a légierő szárazföldi nyomozó- és mentőalakulata is készenlétben volt, akárcsak a reptereken működő csoportjaink" – hangsúlyozta Gajdoš. Azt is megemlítette, hogy két Black Hawk típusú helikopterük is üzemelt, s azok felderítések végzésére is alkalmasak.

A védelmi tárca tájékoztatása szerint az Mi-17-es helikopter legközelebb február 24-én, szombaton ismét repülhetett. "Ami pedig a többi Mi-17-es helikoptert illeti, további kettő majd az ellenőrzés után, a következő napokban ismét rendelkezésre állhat, míg a másik kettő teljeskörű javításon esett át, s jelenleg Trencsénben (Trenčín) található" – árulta el Gajdoš.

Ján Hožko szolgálati hivatalvezető elmondta: a katonai légiközlekedési hivatal egy névtelen levelet kapott, amelyből kiderült, hogy „a teljeskörű javítás során valószínűleg valamelyik beszállító nem tartotta be az alapelvek némelyikét". A levél írója ugyanis nem tüntette fel a konkrét helikopter nevét, ezért e hivatalnak az igazság kiderítése érdekében az összes Mi-17-es helikoptert át kellett vizsgálnia.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »