Pozsony bekeményít: járványügyi szigorítások jönnek a fővárosban

Pozsony bekeményít: járványügyi szigorítások jönnek a fővárosban

Pozsony város önkormányzata hivatalos közösségi oldalán jelentette be, a járványügyi statisztikák romló tendenciája miatt szigorítások jönnek a fővárosban.

A közleményben az áll, miután az elmúlt napokban emelkedett a fővárosban, illetve Pozsony megyében dignosztizált betegek száma, a felelősség azt diktálja, nagyobb erővel szálljanak szembe a járvánnyal. Ezen intézkedések jelentős része a járvány által legveszélyeztetettebb korosztályt, az időseket hivatott védeni.

Ugyan megértik, írják, hogy az idősotthonok lakói számára mennyire fontos hozzátartozóik rendszeres látogatása, az önkormányzat kezelésében álló hét városi szociális otthon közül négyben július 15-től korlátozzák a látogatást.

Hírdetés

A közleményben az áll, technológiai könnyítésekkel tennék lehetővé, hogy az idősek kapcsolatot tarthassanak szeretteikkel, de, hogy itt milyen intézkedésekre kell gondolni, arra nem tér ki részleteiben a közlemény. 

Mivel a szociális otthonokba nem egy esetben az ott dolgozó nővérek, ápolók és orvosok vitték be a vírust, ezért a főváros ingyenes koronavírus-tesztekkel látja el a külföldről hazatérő, otthonokban dolgozó városi alkalmazottakat, amennyiben az államtól ezt nem kapják meg. A városvezetés azt ígéri, tájékoztató és felvilágosító programokkal is szolgálnak majd a szakszemélyzetnek, hogy ezzel is mérsékeljék a fertőzésveszélyt.

A fővárosi önkormányzat és a városháza alkalmazottainak hivatalosan sem ajánlják ezentúl a külföldi utazást.

Akik mégis külföldi nyaralás mellett döntenek, hazatértük után otthonról kell majd dolgozniuk, legalább hét napon keresztül. Amennyiben ez idő alatt nem jelentkezik náluk a betegség, visszatérhetnek a munkahelyükre. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »