Pochettinóra várhat a Barca felemelése?

A korábban az Espanolt is dirigáló argentin szakember régebben elképzelhetetlennek tartotta, hogy leüljön a Barca kispadjára, most mégis ő tűnik a legesélyesebbnek erre.

A Barcelona labdarúgócsapata megsemmisítő, 8-2-es vereséget szenvedett a Bayern Münchentől a Bajnokok Ligája egymeccses negyeddöntőjében, így a bajorok jutottak a legjobb négy közé.
Josep Bartomeu, a katalán klub elnöke változásokat ígért, melyeket a jövő héten jelentenek be. Abban szinte biztosak lehetünk, hogy a csapatot január irányító Quique Setiennek a müncheniek elleni összecsapás volt a búcsúmeccse. Hétfőre rendkívüli elnökségi ülést hívtak össze, melyen nem csak az edző, de valószínűleg Éric Abidal sportigazgató jövőjéről is döntenek.

A RAC1 katalán rádióállomás szerint Mauricio Pochettino a legesélyesebb a Barca kispadjára. A legutóbb a Tottenhamet irányító argentin szakember állítólag már a héten együtt vacsorázott Bartomeuval.

Hírdetés

Pochettinót 2019 novemberében bocsájtották el a londoni klubtól, azóta nem volt csapata. A korábbi Espanyol játékos és edző eddig a két klub közötti versengés miatt elhatárolta magát a katalánoknál végzett munkától.

Neve szóba került már januárban is, Ernesto Valverde elbocsátása után, végül azonban Setien mellett döntött a vezetőség. Ugyanakkor jövőre elnökválasztás lesz a klubnál, és nem elképzelhetetlen, hogy az új elnök új edzőt is akar, így ez lehet, csak rövidtávú megbízatás lenne.

Egyébként Pochettino is találkozott az idei szezonban a Bayernnel, a BL-csoportkörében a müncheniek 7-2-re nyertek a Tottenham otthonában.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »