Ott jártunk a VASÁRNAPPAL Méregetések az inspiráló szitakötőnél

Ott jártunk a VASÁRNAPPAL Méregetések az inspiráló szitakötőnél

Csomagolás helyett minőséget és vásárlóbarát légkört biztosítanak, hangzatos akciók helyett szinten tartott árakat, és a bolt természetéből adódóan a bevásárlás olyan, mintha Montessori-iskolában volnánk.

Ha egyszerűsíteni szeretné a dolgát a hulladékszelektálás terén, vagy úgy érzi, soha nem ér véget a vita arról, hogy már megint ki vigye ki vagy le a szemetet, van egy egyszerű javaslatunk: csökkentse a hulladék mennyiségét. Mondjuk, úgy, hogy a felbontás után inkább előbb, mint utóbb szemétben landoló csomagolás nélkül vásárol, amit csak lehet. Az erre mutatkozó lehetőségekre érdemes odafigyelni, ám már egyre-másra tűnnek fel – Szlovákián belül egyelőre főleg Pozsonyban – az olyan üzletek, ahol mindent és gyakorlatilag bármit megkaphatunk így. És mégsem csak pusztán (pőrén) a terméket.

Hírdetés

Milyen termékeik vannak? Kiktől vásárolnak? Milyen országokkal működnek együtt? Miért jobb a kamillatea, ha csomagolásmentes? Miért nincsenek kedvezmények? Milyen céljaik vannak? Miért jó a tudatos vásárlás?

Ezekre a kérdésekre is mind választ kapnak, ha a már megvásárolható Vasárnapban elolvassák Rizsányi Attila riportját.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »