Orbán Viktor Fehér Házban történõ fogadásának a margójára


A Reális Zöldek, 2014-en írták!
Andre Goodfriend az USA magyarországi ügyvivője a nemzetközi jog alapelvét sérti!

Hírdetés

USA magyarországi ügyvivője nem tartja tiszteletben Magyarország energiapolitikáját, amikor észrevételezi Paks bővítésének és a Déli Áramlat gázvezeték beruházásának, létesítésének folyamatát. A nemzetközi jog egyik legfontosabb alapelve a szuverenitás elve, tiszteletben tartása. Egy állam belügyeibe, egyetlen más állam vagy nemzetközi szervezet sem avatkozhat be.
A 19. században az USA a Szent Szövetség beavatkozási kísérleteivel szemben hirdette meg a szuverenitást elvét. A II. világháború után az Amerikai Államok Szerződésének is a része lett a szuverenitás elve és az ENSZ Alapokmányába is belekerült.
Az EU államok energiapolitikáját maga az EU sem szabályozza, az EU-hoz való csatlakozásunkat követően Paks létesítéséről 1966-ban megkötött szovjet-magyar államközi egyezmény érvényben maradt. A Déli Áramlat gázvezeték létesítéséről döntés Budapesten, 2006-ban Busch, USA elnökének jelenlétében történt.
A diplomáciának és a politikának nem lehet külön erkölcse!
A reális zöldek felszólítják Andre Goodfriend, USA magyarországi ügyvezetőjét, tartsa tiszteletben a nemzetközi jog alapelveit és Magyarország törvényeit.


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »