Orban annyi embert akar elbocsátani, hogy úgy sejti, izomlázat fog kapni

Orban annyi embert akar elbocsátani, hogy úgy sejti, izomlázat fog kapni

Ludovic Orban miniszterelnĂśk kiakadt, hogy kedd este visszament a kormĂĄny ĂŠpĂźletĂŠbe, ĂŠs senki nem dolgozott mĂĄr. Erre fel dĂśrgedelmes nyilatkozatot adott ki, mondvĂĄn: ha a miniszterelnĂśk dolgozik, akkor mindenki mĂĄs is dolgozzon! “Meg kell vĂĄltoztatni a munkaritmust” – jelentette ki Orban.

A miniszterelnĂśk azt is mondta, akinek nem tetszik a tempĂł, ĂŠs lusta, annak fel is Ăşt, le is Ăşt.

Hírdetés

AztĂĄn Orban a szerdai kormĂĄnyĂźlĂŠsen tovĂĄbb ĂźtĂśtte a vasat, ĂŠs tovĂĄbb erőltette a munkamĂĄniĂĄs populizmust. Hadat Ăźzent a nepotizmusnak, ĂŠs azt mondta, meg akarja tisztĂ­tani az ĂĄllamapparĂĄtust a “pĂĄrtfogoltaktĂłl”. Sőt, olyat is mondott, hogy “annyi embert fog elbocsĂĄtani, hogy izomlĂĄzat fog kapni a sok alĂĄĂ­rĂĄstĂłl”.

Elmondta, hogy ezentĂşl kizĂĄrĂłlag hozzĂĄĂŠrtő, feddhetetlen ĂŠs a polgĂĄrok szolgĂĄlata irĂĄnt elkĂśtelezett tisztsĂŠgviselőket akar lĂĄtni a kormĂĄnyhivatalokban, amelyeket szerinte megtĂśltĂśttek “ingyenĂŠlő” rokonaikkal az eddig kormĂĄnyon lĂŠvő szociĂĄldemokratĂĄk (PSD).

Ennek fényében a minisztériumokban létszámstop lép hatályba, és ellenőrzik azokat a kinevezéseket is, amelyeket a távozó PSD-kormány a román diplomáciai posztokon eszközölt a napokban. (mti/hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »